İstanbul'da Deniz Yüzeyi Temizleme Faaliyetleri

İstanbul'da deniz kirliliğini önlemek amacıyla önemli bir temizlik çalışması yapıldı.

22.10.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-16:22) İstanbul'da Deniz Yüzeyi Temizleme Faaliyetleri

Deniz Yüzeyi Temizleme Çalışmaları Başladı

İstanbul'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deniz yüzeyi temizleme çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çerçevede, Karaköy, Maltepe ve Tuzla sahilleri hedef alındı.

Temizlik Operasyonu

Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) Başkanlığı ekipleri, İstanbul'un sahil bölgelerinde deniz yüzeyindeki atıkları toplamak üzere sabah saatlerinde karaya açıldı. Ahtapot-7 isimli deniz yüzeyi temizleme aracı, Karaköy'deki Deniz Ticaret Odası önündeki iskeleden hareket ederek İstanbul Boğazı'na yöneldi.

Atık Toplama Süreci

Ekipler, sahil hattında bir süre boyunca temizlik yaparak topladıkları atıkları iskeleye geri getirdi. Sonrasında Maltepe'deki Küçükyalı Su Ürünleri Kooperatifi bölgesinden açılan Temiz Tuzla aracı, deniz yüzeyindeki poşetler, pet şişeler ve diğer plastik atıkları topladı.

Yerli ve Elektrikli Çözüm: Lautus

Tuzla'daki tersaneler bölgesinde, yerli imkanlarla üretilen Lautus isimli, uzaktan kumandayla çalışan deniz yüzeyi temizleme aracı kullanıldı. Bu araç, güneş panelleriyle desteklenerek 6 saat boyunca kesintisiz çalışabiliyor ve 100 litre atık toplama kapasitesine sahip.

Gelecek Temizlik Planları

TÜÇA'nın denizlerdeki kirliliği azaltmak için temizlik faaliyetlerine devam edeceği ve çalışmaları başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin tüm sahillerinde sürdüreceği bilgisi verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'da Karaköy, Maltepe ve Tuzla...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'da Karaköy, Maltepe ve Tuzla sahillerinde deniz yüzeyi temizleme çalışması gerçekleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal