İstanbul'da Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu Açıldı

İstanbul'da düzenlenen Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu, medya gücünün genç nesillere ışık tutması gerektiğini vurguladı.

22.10.2024-12:03 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-12:03) İstanbul'da Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu Açıldı

Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulu İstanbul'da Başladı

TRT'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulu'nun resmi açılışı İstanbul'da bir otelde yapıldı.

Açılış törenine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü ve ABU Başkanı Mehmet Zahid Sobacı ile ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem katıldı. Tören, ABU'nun tanıtım videosunun gösterimi ile start aldı.

Ahmet Nadeem: "Güçlerimizi Daha Parlak Bir Gelecek İçin Kullanmalıyız"

ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem, açılış konuşmasında ABU ve TRT'nin 60. yılını kutlayarak, TRT'ye gösterdiği misafirperverlik için teşekkür etti. Nadeem, "Birlikte çalışmak, ilerlemenin ve kurumlarımızı güçlendirmenin en iyi yoludur." diye ifade etti.

Günün anlamını belirten Nadeem, fikirlerin önemine dikkat çekerek, sahip oldukları gücün ve sorumluluğun toplumların inşası, barışın sağlanması ve işbirliği konularında kullanılmasının elzem olduğunu vurguladı. Ayrıca, "Sahip olduğumuz gücün genç nesillere daha parlak bir gelecek sağlamak için kullanılması çok önemlidir," dedi.

Özel Anlam Taşıyan Bir Etkinlik

Dünyanın en büyük yayın birliği olan ve 65 ülkeden 230 üyesi bulunan Asya-Pasifik Yayın Birliği, yaklaşık 3,5 milyar izleyiciye hitap ediyor. 61. Genel Kurul ve Bağlantılı Toplantıları, 18-23 Ekim tarihleri arasında TRT'nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Bu yıl, ABU Başkanlığı görevini sürdüren TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın yönetiminde düzenlenen Genel Kurul, "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla gerçekleştiriliyor ve hem TRT hem de ABU'nun 60. kuruluş yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle özel bir anlam taşıyor.

Katılımcı Sayısı ve Etkinlikler

Toplantılara 58 ülkeden 400'ün üzerinde yabancı delege katılıyor. 61. ABU Genel Kurulu süresince "Yönetim Kurulu Toplantısı", "ABU Komite Toplantıları" ve "13. ABU TV Şarkı Festivali" gibi önemli etkinlikler düzenlenecek.

Ayrıca, açılışın ardından Anadolu Ateşi tarafından bir gösteri sunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal