İstanbul'da AECSD & AMEDA Zirvesi: Büyüme ve Finansal İstikrar Konuşuldu

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, İstanbul'da gerçekleşen zirvede Türkiye'nin ekonomik hedefleri ve büyüme planlarını açıkladı.

03.10.2024-12:48 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-12:50) İstanbul'da AECSD & AMEDA Zirvesi: Büyüme ve Finansal İstikrar Konuşuldu

AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi Başladı

Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) ve Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) tarafından düzenlenen zirve, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan’ın katılımıyla resmi açılış töreni düzenlendi.

Büyüme Oranı ve Gelecek Hedefleri

Bakan Yardımcısı Osman Çelik, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 yılının ilk yarısında %3,8 büyüdüğünü ve bu yıl içerisinde %5’lik bir hedefe ulaşmayı planladıklarını belirtti. Çelik, “Büyümenin kompozisyonuna baktığımızda geniş tabanlı bir büyüme görünmekte ve gelecekteki program dönemlerine dair umut verici hedeflerimiz var.” dedi.

Ekonomik Program ve Enflasyon

Osman Çelik, Türkiye’nin yürüttüğü ekonomik programın temel amacının enflasyonu azaltmak ve büyümeyi dengelemek olduğunu ifade etti. Merkez Bankası'nın rezerv artırma çabaları ile birlikte enflasyon hızının teker teker azaltılacağını vurgulayan Çelik, “Bu yıl sonuna kadar enflasyonu %41 seviyesine indirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Finansal Okuryazarlık ve Yatırımcı Bilgisi

Çelik ayrıca, finansal okuryazarlığın arttırılmasına yönelik kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarının artırıldığını vurgulayarak, “Sermaye piyasalarının gelişimi için vatandaşlarımızın bu konudaki farkındalığını artırmak en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor.” dedi.

Uluslararası Entegrasyon ve Teknoloji Dönüşümü

Bakan Yardımcısı, sermaye piyasa gelişimlerinin uluslararası standartlarla uyumlu hale getirilmesi gerektiğini ve finansal istikrarı desteklemenin önemini dile getirdi. “MKK ekosistemi finans teknolojilerinin hızlandırılmasına yönelik önemli rol oynamaktadır.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, programa katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal