İstanbul'a kar ne zaman yağacak, kaç gün sürecek? İstanbul'da okullar tatil edilecek mi? Meteoroloji ve AKOM'dan son dakika İstanbul uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Kordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından kar uyarısı geldi. Pazartesi gününden itibaren etkisini göstermeye başlayan soğuk havanın hafta ortasında etkisini artırması bekleniyor.

08.03.2022-21:29 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-21:30) İstanbul'a kar ne zaman yağacak, kaç gün sürecek? İstanbul'da okullar tatil edilecek mi? Meteoroloji ve AKOM'dan son dakika İstanbul uyarısı

Sibirya  kökenli soğuk hava dalgası için meteoroloji uyarı yaptı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Kordinasyon Merkezi (AKOM) ise İstanbul halkını uyararak hafta ortasında soğuk hava dalgasına hazır olunmasını istedi. Türkiye genelinde Aybar kar fırtınası etkili olurken, İstanbullular ise ne zaman kar yağacağını merak ediyor.

İstanbul'da kar yağışı ne zaman olacak?

 Türkiye 10-14 Mart tarihleri arasında Aybar kar fırtınası etkisi altında olacak. Çarşamba gününden itibaren ise İstanbul'da önce karla karışık yağmur, sonrasında ise kar yağışı bekleniyor. Tam anlamıyla perşembe günü başlayacak olan kar yağışı için özellikle perşembe ve cuma günleri için uyarı yapıldı. İstanbul harici diğer illerde de yağış etkili olacak.

Kar yağışının kaç gün sürmesi bekleniyor?

Tüm yurtta etkisini gösterecek olan kar yağışı önümüzdeki hafta başına dek sürecek. Hava sıcaklığı ise sıfırın altında seyredecek. İstanbul için soğuk hava ve kar yağışının cumartesi günü azalması beklenmekte. 

istanbulda kar yağışı kaç gün sürecek

AKOM uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Kordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için kar uyarısı yaptı. Açıklamada,  “İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümü Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Karadeniz üzerinden bölgemize giriş yapması beklenen sistem nedeni ile hâlihazırda mevsim normalleri altında (5-8°C) seyreden sıcaklıkların Çarşamba akşam saatlerinden itibaren 0°C’ler civarı ve altına gerileyeceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı, soğukların tüm hafta süreceği tahmin ediliyor.” dedi. 

Kar kalınlıklarına dikkat!

Kuvvetli kuzeyli rüzgarların etkisi ile kar yağışının ocak ayında olan kar yağışına yakın olacağı ve kalınlıklarında o döneme yakın olacağı ihtimali bulunmakta.

Aybar kar fırtınası ne demek?

Kar fırtınası geniş bir alanı etkileyecek. Zaten ismi de görkemli, heybetli anlamına gelmekte. Ocak ayındaki kar fırtınasına ise Avar adı verilmişti. 

Meteorolojiden uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre; 

-Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç) ile Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. -Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya'nın yüksek kesimleri, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

-Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal