İstanbul ve Ankara için 30 dereceye işaret edildi! Vatandaş sıcaktan patlayacak

Ülke genelinde Nisan ayında sıcaklıkların 30 dereceye kadar yükseldiği Meteoroloji uzmanları tarafından duyuruldu. Verilen bilgilere göre 1 - 2 Nisan tarihlerinden sonra 25 derece hava sıcaklıkları 30 dereceye kadar çıkacak.

30.03.2024-11:13 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-11:13) İstanbul ve Ankara için 30 dereceye işaret edildi! Vatandaş sıcaktan patlayacak

Geçtiğimiz hafta ülke genelinde yağmurlu havalar etkisini artırmışken, bu hafta ortasından sonra hava dereceleri ısınmaya başlayarak 15 derecenin üzerinde güneşli şekilde seyrediyor. Özellikle son bir kaç gündür Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde hava derecesi 23 dereceye kadar dayanmış durumda. Aktarılan bilgiler kapsamında ise bu dönem içerisinde yaşanacak olan sıcak hava dalgası, mevsim normallerini etkileyecek. Nisan ayı genel hava sıcaklığına oranla bu haftalar içerisinde 8 - 9 derece daha sıcak olacak.

İstanbul ve Ankara için 30 dereceye işaret edildi! Vatandaş sıcaktan patlayacak

Libya Cezayir üzerinden sıcak hava dalgası geliyor

Bu yıl, Nisan ayının mevsim normallerine göre 8 - 9 derece daha sıcak geçmesi beklenenler arasında. Libya ve Cezayir üzerinden gelen sıcak hava dalgasının Türkiye’yi etkisine aldığı Meteoroloji uzmanları tarafından duyurulurken; Batı Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerindeki sıcaklıkların da 26 dereceye kadar dayandığı aktarılıyor. İç Anadolu bölgesinde Ankara’nın çevresinde ise hava sıcaklıkları 20 - 23 derece arasında seyrediyor. Ankara bölgesinde son birkaç gündür en düşük hava sıcaklığı ise 13 derece.

Geçtiğimiz hafta 11 dereceyken bu hafta 23 derece

Yaşanan sık tık iklim değişikliği ile beraber sıcak hava dalgalarının da bu dönemler içerisinde çok yoğun yaşanmaya başladığının altı çiziliyor. Özellikle de İstanbul Ankara gibi şehirlerde Mart ayı sıcaklıklarının ortalama 8 derece daha üstte olduğuna dikkat çekiliyor. Ankara'daki sıcaklık geçtiğimiz haftalarda 11 dereceyken, güncel olarak 18 dereceyi de aşıp 22 - 23 dereceye kadar yükseldi. Vatandaşlar bir hafta içerisinde kombilerini kapatıp günlük güneşlik yazlık kıyafetlerini çıkardılar.

Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamada 4 Nisan 2024 tarihinden sonra sıcak hava dalgasının etkisini yitireceğini ve bu sebeple hava sıcaklıkların düşeceğini söyleniyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal