İstanbul trafiği Ramazan Bayramı tatiliyle "Yeşile" büründü!

İstanbul'da yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun Ramazan Bayramı tatili için şehirden ayrılmasıyla birlikte, şehir trafiği adeta bir "bayram" yaşadı. 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte, Cumartesi gününden itibaren İstanbul'dan çıkış yapanların sayısında belirgin bir artış gözlendi.

09.04.2024-12:05 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-13:34) İstanbul trafiği Ramazan Bayramı tatiliyle "Yeşile" büründü!

İstanbul'da yaşayanların en büyük şikayetlerinden biri olan trafik yoğunluğu, bayram tatili süresince neredeyse tamamen ortadan kalktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğunu gösteren haritasına göre, şehir genelindeki trafik yoğunluğu saat 10.30 itibarıyla yüzde 6'lara kadar düştü. Anadolu Yakası'nda bu yoğunluk yüzde 2'ye kadar gerilerken, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 9 seviyelerinde seyretti. Normal günlerde özellikle hafta içi sabah ve akşam saatlerinde, hafta sonları ise öğle saatlerinde trafikte ciddi sıkışıklıklar yaşanırken, bu kez bayram öncesi trafik akıcı bir şekilde ilerledi. Trafik yoğunluğunun azalmasıyla birlikte İstanbul'un ana caddeleri ve otoyolları adeta rahat bir nefes aldı.


Ramazan, trafiği olumlu etkiledi

İstanbul'da yaşayanlar, bayram tatili boyunca şehirdeki bu sakin atmosferin tadını çıkarırken, tatilcilerin de yollarda daha rahat seyahat edebildiği gözlendi. Bu durum, birçok İstanbullunun bayram tatilini aileleriyle birlikte farklı şehirlerde geçirmesiyle de uyumlu bir şekilde gerçekleşti. Ramazan Bayramı'nın başlamasıyla birlikte İstanbul trafiğindeki bu olumlu değişim, şehir sakinlerini memnun ederken, yolculuk yapacak olanların da daha güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi yaşamasına olanak sağladı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal