İstanbul-Sivas YHT Hattı yoğun çalışıyor: 1 ayda 55 bin yolcu kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas YHT Hattı’nı 1 ayda 55 bin civarında yolcunun kullandığını bildirdi. İşte detaylar…

07.06.2024-17:45 - (Son Güncelleme: 07.06.2024-17:45) İstanbul-Sivas YHT Hattı yoğun çalışıyor: 1 ayda 55 bin yolcu kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleriyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bakan Uraloğlu, 4 Mayıs’ta ilk seferine başlayan bu doğrudan aktarmasız ekspres YHT seferlerinin doğu ve batı bölgelerini hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde birbirine bağladığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan demiryolu hamlesinin en önemli projelerinden biri olan Ankara-Sivas YHT Hattı, 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girdi. Bu sayede Osmanlı’nın Başkenti İstanbul, Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara ve Selçuklu’nun Dar-ül Ala’sı Sivas arasında kesintisiz seyahat mümkün hale geldi. Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve İzmit duraklarında duran YHT’ler, Türkiye’nin ekonomisi ve sanayisi gelişmiş şehirlerini birbirine bağladı,” dedi.

İstanbul-Sivas YHT Hattı yoğun çalışıyor: 1 ayda 55 bin yolcu kullandı

Ekonomik entegrasyon sağlandı

TRT Haber’de yer alan habere göre; İstanbul-Sivas YHT seferleri sayesinde Sivas ve çevresindeki illerin İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere ekonomik entegrasyonunun sağlandığını belirten Bakan Uraloğlu, "Bu hat sayesinde hem iş gücü hareketliliği hem de turizm potansiyeli arttı, bölgedeki yerel ekonomiye canlılık geldi," ifadelerini kullandı.

Zamandan tasarruf ediyor

Ankara-Sivas hattında birçok mühendislik harikasının bulunduğunu ve hattın 4 mevsim seyir keyfi sunduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "YHT hatlarında inşa edilen tüneller, viyadükler ve köprüler yüksek teknoloji barındıran mühendislik harikası yapılar. YHT’ler, bu hatta 4 mevsim seyir güzelliği sunarken, 250 km/s hız yaparak İstanbul’dan Sivas’a 12 saat olan yolculuğu ortalama 7 saat 10 dakikada tamamlıyor. Yüksek hızlı trenlerimiz, yolcularımıza konforlu yolculuğun yanı sıra internet gibi önemli hizmetler sunarak keyifli bir seyahat deneyimi sağlıyor," dedi.

Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

İstanbul ile Sivas arasındaki yolculuk süresini önemli ölçüde kısaltan İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Trenleri, vatandaşların büyük ilgisini çekti. Bakan Uraloğlu, hattın 483 yolcu kapasitesine sahip setlerin yüzde 90 doluluk oranıyla seferlerini gerçekleştirdiğini ve bir ayda 55 bin yolcunun bu hatta seyahat ettiğini belirtti.

Modern teknolojiye sahip YHT setlerinin çevreci özellikleriyle öne çıktığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Günümüzde her bir eylemimiz karbon ayak izi bırakıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak lojistik kaynaklı sera gazı emisyonu ve hava kirliliğini azaltmak için daha verimli bir ulaşım ekosistemi oluşturmak adına tedbirler alıyoruz. Son 22 yılda demiryolu öncelikli politikalarımız sonucu hayatımıza giren YHT’ler, enerji verimliliği ile çevre dostu ulaşım alternatifi sunuyor," dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal