İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Ayşenur Halil İçin Protesto

Öğrenciler, Ayşenur Halil'in öldürülmesini protesto ederek adalet çağrısında bulundu.

07.10.2024-19:21 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-19:21) İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Ayşenur Halil İçin Protesto

Ayşenur Halil'in Vahşice Katledilmesi Protesto Edildi

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ayşenur Halil'in Eyüpsultan'da boğazı kesilerek öldürülmesini büyük bir üzüntü ile protesto etti.

Öğrenciler Bir Araya Geldi

Üniversitenin Güney Kampüs arka bahçesinde toplanan öğrenciler, siyah elbiseler giyip, yakalarına Ayşenur'un fotoğrafını asarak bir araya geldi. Ellerinde Türkçe ve İngilizce yazılı pankartlarla "Sesini duyuramamış tüm kadınlar için buradayız", "Yaşamak istiyoruz" gibi mesajlar taşıdılar.

Saygı Duruşu ve Açıklamalar

Öğrenciler, Ayşenur Halil ve diğer kadın cinayetlerine kurban gidenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Basın açıklamasını okuyan Hümeyra Ünsalan, "Kadın cinayetlerine sebep olan bu sistemi reddediyoruz" dedi. Ünsalan, devletin, kadınların, çocukların ve masumların hesabını sormadan huzur bulmaması gerektiğini vurguladı.

Melike Doğan'dan Önemli Mesajlar

Melike Doğan ise Ayşenur'un yokluğunda onun anısını yaşatmanın önemine değinerek, "Bu, sadece kadınların mücadelesi değil tüm insanlığın mücadelesi” dedi. Herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum yaratma çağrısında bulundu.

Sloganlar ve Destek Çağrıları

Protesto sırasında, "Ayşenur ölmedi, kalbimizde yaşıyor", "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Susma, sustukça sıra sana gelecek" gibi sloganlar atıldı. Öğrenciler, adalet, eşitlik ve güvenli bir toplum için seslerini yükseltmeye devam etmeye kararlı olduklarını gösterdiler.

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi...

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ayşenur Halil'in Eyüpsultan'da boğazı kesilerek öldürülmesini protesto etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal