İstanbul Kültür Yolu Festivali Son Gününde Sanatseverlerle Buluştu

İstanbul Kültür Yolu Festivali, yoğun ilgiyle sona erdi. Ziyaretçiler, dünya çapında sanatçıların eserlerini görmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

06.10.2024-19:18 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-19:18) İstanbul Kültür Yolu Festivali Son Gününde Sanatseverlerle Buluştu

İstanbul Kültür Yolu Festivali'nde Yoğun İlgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali, sanatseverlerden büyük bir ilgi gördü. Festivale katılan ziyaretçiler, Picasso, Frida Kahlo, Andy Warhol gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini görmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Sanatseverlerin Görüşleri

Görsel sanatlar öğretmeni Emel Gökdeniz, serginin sosyal medyada büyük yankı uyandırdığını belirtti ve “Uzun süredir bekliyoruz, ancak sonucunda görünce beklemeye değer olduğunu düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Öğrenci Zehra Hazal, sergideki dijital uygulamaları ve günlüklerin sergilenme şeklinin çok hoş olduğunu ifade ederek, “1,5 saat sıralarda bekledim ama değdi” dedi.

Diğer bir öğrenci Elif Küçükakça ise serginin genel tasarımını beğendiğini, hem basılı hem de yapay zeka destekli görsellerin ziyaretçilerin ilgisini çektiğini söyledi.

Öne Çıkan Sergiler

Festivalin en dikkat çeken sergilerinden biri, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Pablo Picasso sergisi oldu. Melisa Cansu isimli ziyaretçi, “Picasso’nun eserlerini görmek için geldim, gerçekten etkileyici” dedi.

Festivalin diğer dikkat çeken etkinliklerinden biri ise Refik Anadol sergisi oldu. Proje yöneticisi İdil Kazezyılmaz, “Bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordum.” yorumunu yaptı.

Festivalin Genel Değerlendirmesi

İstanbul Kültür Yolu Festivali, müzikseverlerin katılımıyla da dikkat çekti. Deutsches Symphonie Orchester Berlin, festival kapsamında sergilediği performansla dakikalarca ayakta alkışlandı.

Festivalin son gününde Frida Kahlo, Picasso, Andy Warhol ve Salgado’nın sergileri büyük ilgi görmeye devam etti. Frida Sergisi, 26 Ekim’e kadar gezilebilecekken, diğer sergiler 31 Aralık’a kadar açık kalacak.

İstanbul Kültür Yolu Festivali, sanat, kültür ve müziği bir araya getirerek İstanbul’un zengin sanat hayatına önemli bir katkıda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı İstanbul...

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı İstanbul Kültür Yolu Festivali'ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Picasso'dan Da Vinci'ye, Frida'dan Andy Warhol'a, Salgado'dan Refik Anadol'a önemli sanatçılarının eserlerinin yer aldığı festival kapsamındaki sergiler ziyaret edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal