İstanbul Finans Merkezi Zirvesi'nde Önemli Açıklamalar

Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'nin fırsatlarını ve küresel ekonomik zorlukları ele aldı.

03.10.2024-16:16 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-16:16) İstanbul Finans Merkezi Zirvesi'nde Önemli Açıklamalar

AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) önemini vurgulayarak, "İFM, finans dünyasında gerçekleştirdiğimiz yeniliklerin ve düzenlemelerin etkilerini görebileceğimiz bir alan. Bu sebeple bizler için oldukça değerli," şeklinde konuştu.

Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) ve Afrika ile Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) işbirliğiyle düzenlenen 2024 İstanbul Zirvesi, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Bu uluslararası etkinlikte, önemli finans kuruluşları ve yöneticileri bir araya geldi.

Önemli Katılımcılar ve Açılış Töreni

Zirvenin açılışında, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve Prof. Dr. Göksel Aşan katılım gösterdi. Aşan, İstanbul Finans Merkezi'nin prestijli bir proje olduğunu belirterek, "Bankalarımız ve diğer finans kuruluşlarımız burada faaliyetlerine devam edecek," dedi.

Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne özel teşviklerin yasalaştığını da vurgulayarak, "Yabancı yatırımcılar için güvenliği artıracak yeni düzenlemeler devreye alınıyor," dedi.

Küresel Ekonomik Zorluklar

Prof. Dr. Göksel Aşan, dünya genelinde ekonomik ve finansal sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, "Dünya, geçmişte yaşanan krizlere benzer bir süreçten geçiyor. Bunun hazırlıkları şimdiden yapılmalı," ifadelerini kullandı. Aşan ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası alınan kararların finansal sistemi olumsuz etkilediğini belirtti.

Sonuç olarak, İstanbul Finans Merkezi'nin uluslararası düzeyde bir finans merkezi olarak gelişmeye devam edeceği öngörülüyor. Aşan, daha geniş işbirlikleri için global bağlantılar kurmayı hedeflediklerini de dile getirdi.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, programa katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal