İstanbul Emniyeti'nden Okul Önlerinde Sıkı Denetim

İstanbul'da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından okul önlerinde geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Bu denetimlerde özellikle servis minibüsleri ve sivil araçlar durdurularak incelemeye tabi tutuldu.

09.09.2024-13:14 - (Son Güncelleme: 09.09.2024-13:14) İstanbul Emniyeti'nden Okul Önlerinde Sıkı Denetim

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen denetimlerde Esenler ilçesinde bulunan okulların çevresinde sıkı kontroller yapıldı. Denetimlere, Çocuk Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Büro Amirliği gibi birçok birim destek verdi. Araçlar durdurularak hem evrak kontrolleri yapıldı hem de Genel Bilgi Tarama (GBT) ve Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sorgulamaları gerçekleştirildi. Eksik evrak bulunan 5 araca cezai işlem uygulandı.


Vatandaşların Görüşleri

Denetimlerle ilgili görüş bildiren vatandaşlardan Berk Eker, uygulamanın gerekli olduğunu belirterek, "Okul önlerinde böyle bir uygulamanın yapılması bence doğrudur" dedi. Bir başka vatandaş olan Enes Ölçüm ise denetimlerin sürekli yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Öğrenciler için dikkat edilmeli, okul geçitleri için önemli. Yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Denetimler Sürecek

Denetimler sadece Esenler ile sınırlı kalmayıp Esenyurt ilçesinde de devam etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro ve Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen denetimler sabahın erken saatlerinde başladı. Mobil Okul Polis Timleri de denetimlere destek verdi. Öğrencilerin güvenli bir eğitim dönemi geçirebilmesi amacıyla denetimlerin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal