İstanbul depremi gündemde: Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için yeni yasa geliyor

Uzmanların bahsettiği olası İstanbul depremi için yapılan çalışmaların devam ettiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili detayları aktardı.

09.08.2023-15:19 - (Son Güncelleme: 09.08.2023-15:26) İstanbul depremi gündemde: Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için yeni yasa geliyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Deprem sonrasında, Türkiye’nin önde gelen yerbilim uzmanları olası İstanbul depremi hakkında dikkat çeken uyarılarda bulundu. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul için çalışmalara başlamış, seçimler sonrası göreve gelen Bakan Özhaseki ise İstanbul depremi çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Özhaseki, konuyla ilgili tatilde olan TBMM'nin olağanüstü toplanabileceğine işaret etti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor

İstanbul’un deprem riski içeren illerin başında geldiğini ifade eden Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için yen bir yasal düzenleme yapılacağını ifade etti. İstanbul için özel deprem yasası çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Özhaseki, "Hızlı adımlar atarak TBMM'de yaz dönemi davet edilerek görüşülebilir." dedi.

İstanbul depremi

Kahramanmaraş depreminin maliyeti 100 milyar dolar 

50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetti Kahramanmaraş depreminde 680 bin konutun yıkıldığını söyleyen Özhaseki, "Maliyet 100 milyar doların üzerinde." dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal