İstanbul Büyükçekmece'de Deprem Riski Taşıyan 5 Bina Yıkıldı

Büyükçekmece'de deprem riski bulunduran beş bina belediye ekipleri gözetiminde yıkımı gerçekleştirildi.

05.07.2021-13:13 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-13:27) İstanbul Büyükçekmece'de Deprem Riski Taşıyan 5 Bina Yıkıldı

Son dakika haberine göre İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda 19 Mayıs Mahallesi'nde 5 riskli yapının yıkımı, belediye ekiplerinin gözetimi kapsamında meydana geldi.


Bunun ardından Büyükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, depremde zarar görebilecek riskli yapılar yıkılıp yeniden restore ediliyor. Bunun üzerine 19 Mayıs Mahallesi'ndeki 5 riskli binanın yıkımını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, açıklamasında, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi.

YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Olası bir deprem yaşanmadan evvel yıkım çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Başkan Akgün, vatandaşlarının en ufak zarar görmemesi gerektiğini dile getirerek '7,2- 7,4- 7,8 büyüklüğündeki depremde yıkılabilecek binaların tamamını yıkmadan bize uyku haram. Çünkü hiçbir vatandaşımızın en ufak bir zarar görmesini istemiyoruz. 2004'ten bu yana ısrarla devam ediyoruz. Yaklaşık 30 bin konutumuzun deprem nedeniyle tespitleri yapılmıştı. Tamamı yıkılıp yenilendi' şeklinde konuştu.

DIŞ CEPHELER BEYAZ OLMALI

Başkan Akgün, Büyükçekmece ilçesinde deprem meydana gelmeden kentsel dönüşüm çalışmalarının sona ermesi için tüm kurumların ortak bir şekilde çalışmasını rica etti. Diğer yandan Büyükçekmece'de bütün binaların dış cephelerinin beyaz olması gerektiğini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, emeği geçen mühendis ve müteahhitlere de teşekkürlerini sunarak 'Bunlar meclis kararına bağlanmış, imar planlarına bağlanmış işlerdir. Aynı zamanda çatı örtüsü eskiden kırmızıydı. Şimdi de yeşil ve mavi olarak 15 yıldan beri devam ediyor. Halkımız da müteahhitlerimiz de mimar, mühendislerimiz de buna uyuyor. Şehrin estetiğinin değiştirilmesi, şehre yeni bir çehre verilmesi noktasında mimar, mühendis ve müteahhitlerimize teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal