İsrailli politikacıdan Rusya’ya tehdit: Bedelini ödeyeceksiniz

İsrail’in Gazze’ye yaptığı katliam saldırıları "Trajedi, korkunç bir olay ve felaket" olarak niteleyen Rusya lideri Vladimir Putin'in sözleri İsrail’in tepkisini çekti. Başbakan Netanyahu’nun başında bulunduğu Likud Partisi üyesi Amir Weitmann, "İsrail'in düşmanlarını desteklemenin bedelini ödeyeceksiniz." sözleriyle Rusya’yı tehdit etti.

20.10.2023-09:17 - (Son Güncelleme: 20.10.2023-17:30)

Gazze’de sivilleri, kadın, çocuk veya yaşlı ayırt etmeden katliamlar düzenleyen İsrail ordusuna Rusya Lideri Vladimir Putin’den dikkat çeken sözler geldi. Putin’in saldırılar hakkında söylediği "Trajedi, korkunç bir olay ve felaket" sözleri İsrail’in tepkisini çekti.

Rusya devlet kanalı Russia Today'de (RT) konuşan İsrailli politikacı Amir Weitmann, açık açık Rusya'yı tehdit etti.

Bedelini ödeyeceksiniz

Akşam’da yer alan habere göre; Gazze'de sivil, çocuk, yaşlı, kadın ayırt etmeden bomba yağdıran İsrail ordusu, binlerce masun cana kıydı. Dünyanın gözü gerçekleştirilen katliama, Batılı devletler de destek verdi.

İsrail Rusya

Yaşanan insanlık dışı saldırılara Rusya'dan ise sert bir tepki geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, İsrail güçleri tarafından son olarak hastaneye gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Trajedi, korkunç bir olay ve felaket. İnsani nitelik taşıyan bir yerde yüzlerce insan yaralandı ve yüzlercesi öldü. Bunun, bu çatışmayı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmemiz gerektiğine dair bir işaret olmasını umuyorum. Taraflar, en azından bir şekilde temaslara, müzakerelere başlamalılar." açıklamasında bulundu.

Açık açık tehdit etti

Rusya'dan yükselen ses ise İsrail'de tepkiye neden oldu. Rusya devlet kanalı Russia Today'de (RT) konuşan İsrailli politikacı Amir Weitmann, açık açık Rusya'yı tehdit etti. Netanyahu'nun başında olduğu İsrail'in iktidardaki Likud Partisi'nden Amir Weitmann, "İsrail'in düşmanlarını desteklemenin bedelini ödeyeceksiniz." şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Weitmann şu ifadeleri kullandı:

"Rusya'nın, yaptıklarının bedelini ödediğinden emin olacağız. Söylediklerimi sakın unutmayın, iyi hatırlayın ve bekleyin"

Gazze'de Filistinlilere soykırım uygylayan ancak buna rağmen tüm Filistin halkını "Nazi" olaran nitelendiren Weitmann, "Rusya bize soykırım yapmak isteyen nazi insanları destekliyor. Ve bu yüzden Rusya bunun bedelini odayacak. Bu nazilerin (Filistinililerin) işini bitireceğiz ve bu savaşı kazanacağız. Belki biraz zaman alacak ancak bu savaşı kazanacağız. Sonrasında Rusya'nın bu yaptıklarını unutmayacağız. Geleceğiz ve Rusya olarak yaptıklarınızın bedelini ödeyeceğinizden emin olacağız." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal