İsrailli generalden itiraf gibi açıklama: ABD’siz savaşma şansımız yok

Eski İsrailli Tümgeneral Yitzhak Brik, İran ve Hizbullah’a yönelik önleyici saldırıların sonucunda İsrail’in altından kalkamayacağı bölgesel bir savaş ortaya çıkarabileceğini bildirdi. Brik ayrıca, "Tel Aviv, ABD desteği olmadan buna giremez." dedi.

08.08.2024-10:15 - (Son Güncelleme: 08.08.2024-10:15) İsrailli generalden itiraf gibi açıklama: ABD’siz savaşma şansımız yok

Emekli İsrailli generalden itiraf gibi açıklama geldi. Emekli Tümgeneral Brik, Kanal 12 televizyonunun internet sitesinde yayımlanan "İsrail, tamamen ABD'ye bağımlı olduğu bölgesel bir savaşa doğru hızla ilerliyor" başlıklı yazısında, İsrail'in İran ve Hizbullah'a yönelik olası bir önleyici saldırısının doğurabileceği tehlikelere dikkat çekti.

İsrail, ne ile karşı karşıya kalacağını bilmiyor

AA’da yer alan habere göre; Brik, "Geçtiğimiz günlerde, İsrail ordusunun karşı karşıya olduğu tehlikeyi henüz kavrayamayan bazı kişilerin, İran ve Hizbullah karşılık vermeden önleyici bir saldırı düzenlenmesi gerektiğini söylediğini duyduk. Ne yazık ki, bu kişiler, böyle bir saldırının derhal bölgesel bir savaşa yol açacağını hesaba katmıyorlar" ifadelerini kullandı. İsrail'in böyle bir saldırı başlatması durumunda, yerleşim yerleri, enerji santralleri, gaz istasyonları, endüstriyel altyapı ve askeri üslerin her gün binlerce roket ve drone saldırısına maruz kalacağını belirtti.

İsrailli generalden itiraf gibi açıklama: ABD’siz savaşma şansımız yok

ABD’nin yardımına muhtacız

İsrail ordusunun kendi başına ne bölgesel bir savaşa yanıt verebilecek, ne ulusal altyapısını savunabilecek, ne de İran, Hizbullah ve onların vekil güçlerini yenebilecek kapasitede olduğunu belirten Brik, "İsrail ordusunun böyle bir durumda tek başına direnme gücü yok" değerlendirmesinde bulundu. Bu nedenle, ABD'nin yardımına mutlak surette ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Brik, İran ve Hizbullah'a yönelik herhangi bir önleyici saldırının net bir şekilde bölgesel savaşa yol açacağını, ancak İran ve Hizbullah'tan beklenen yanıtın hafif olması durumunda savaş olasılığının kesin olmadığını söyledi.

İsrail, Biden’ı dinlemezse bölgesel savaşta yalnız kalır

ABD Başkanı Joe Biden'in, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu önleyici bir saldırı başlatmaktan alıkoyduğunu belirten Brik, Biden'in Netanyahu'ya, ABD'nin onayı olmadan böyle bir adım atarsa ve bunun sonucunda bölgesel bir savaş çıkarsa İsrail'in yanında durmayacaklarını ilettiğini ifade etti. Brik, Biden'in Netanyahu'ya Hizbullah ve İran kırmızı çizgiyi aşarsa ve İsrail vatandaşları büyük zarar görürse, kapsamlı bir bölgesel savaşa yol açacak olsa bile ABD'nin İsrail'le beraber İran ve Hizbullah'ın askeri ve ekonomik hedeflerine şiddetli saldırı başlatacağını söylediğini belirtti. Ancak Netanyahu'nun Biden'i dinlememesi durumunda İsrail'in muhtemel bir savaşta yalnız kalacağını öngördü.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal