İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na yönelik saldırısı: Ölü sayısı 39'a yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir okulu hedef alarak düzenlediği saldırı sonucunda ölü sayısı 39'a yükseldi. Bu trajik olayın ardından Gazze'deki hükümetin medya ofisi, saldırının kampın 2. bölgesinde bulunan ve yerinden edilmiş insanların barındığı bir okulu hedef aldığını duyurdu.

06.06.2024-12:06 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-12:44) İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na yönelik saldırısı: Ölü sayısı 39'a yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği saldırı sonucunda ölü sayısı 39'a yükseldi. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'na (UNRWA) ait bir okulu hedef alan saldırıda onlarca kişi yaralandı.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı'nın 2. bölgesinde bulunan ve yerinden edilmiş insanların barındığı bir okulu bombalayarak korkunç bir katliam gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırı sonucunda ölen 27 kişinin cesedinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığı ve çok sayıda yaralının hastaneye getirildiği kaydedildi. Ancak hastanenin kapasitesinin üç katı kadar yaralı ve hasta ile dolu olduğu vurgulandı. Bu durum, Gazze'deki sağlık sistemini zor durumda bıraktı.

İnsanlık suçu!

Açıklamada, İsrail'in bu katliamları yaparak soykırım suçu işlediği ve Amerika'nın İsrail'e verdiği destekle bu suçlara ortak olduğu ifade edildi. İsrail'in sivil halka yönelik saldırılarının insanlık suçu olduğu vurgulanarak, uluslararası toplumun bu saldırıları kınaması ve Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik soykırımı durdurması gerektiği belirtildi. Ayrıca, İsrailli ve Amerikalı savaş suçlularının yargılanması çağrısı yapıldı.

Bu olayın ardından Filistin'de yükselen tansiyon, bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ederken, uluslararası toplumun bu trajik duruma acil bir çözüm bulma çağrıları artıyor. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın sona erdirilmesi ve bölgede kalıcı bir barışın sağlanması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiği dile getiriliyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal