İsrail'in Lübnan'a Saldırısında 6 Kadın ve Çocuk Hayatını Kaybetti

İsrail'in Baalbek bölgesinde düzenlediği saldırıda aynı aileden 6 kadın ve çocuk yaşamını yitirdi.

21.10.2024-13:16 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-13:16) İsrail'in Lübnan'a Saldırısında 6 Kadın ve Çocuk Hayatını Kaybetti

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısı

İsrail ordusunun, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısında, aynı aileden 6 kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Saldırıda 8 kişi de yaralandı.

Bombardıman Detayları

Lübnan resmi ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, sabah saatlerinde Baalbek'in Nebi Enam Mahallesi’nde, 'Ali Abdu Osman' adına kayıtlı bir ev hedef alındı. Bombardıman sonucunda çevredeki binalarda da hasar meydana geldi.

Diğer Saldırılar ve Nitelendirmeler

İsrail ordusu, Baalbek'te bulunan 'El-Vasat et-Ticari' (Ticaret Merkezi) bölgesinde de bir binayı vurdu. Bu saldırıda çevredeki dükkanlar ve iş yerlerinde büyük hasar oluştu. Ayrıca, Baalbek’in Hazin kasabasına yönelik de hava saldırıları düzenlendi; ancak bu saldırılarda can kaybı veya yaralanma olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

IHA Saldırıları ve Hizbullah'ın Açıklaması

İsrail'in, Lübnan'ın güneyinde yer alan Nebatiye iline bağlı Merciuyun ilçesine sabah saatlerinden itibaren topçu atışları yapmaya devam ettiği belirtildi. Ayrıca, Ensar kasabasında bir zeytin posası toplama tesisine güdümlü füzelerle saldırı gerçekleştirildiği ve yangın çıktığı bildirildi.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada ise, İsrail ordusuna ait 'Hermes 900 tipi' insansız hava aracının düşürüldüğü belirtildi. Düşme yerinin detaylarına ilişkin ise bilgi verilmedi.

İsrail ordusunun, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek'te bir eve düzenlediği saldırıda aynı aileden tümü...

İsrail ordusunun, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek'te bir eve düzenlediği saldırıda aynı aileden tümü kadın ve çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı belirtildi. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail'e ait insansız hava aracı (İHA), sabahın ilk ışıklarıyla beraber Baalbek'in Nebi Enam Mahallesi'nde "Ali Abdu Osman" adlı kişiye ait olduğu belirtilen bir evi vurdu. Saldırıda aynı aileden tümü kadın ve çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası bina ve çevresindeki yapılarda hasar oluştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal