İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Ez-Zavayide kasabasına gerçekleştirdiği saldırılarla bir kez daha uluslararası toplumun gündemine oturdu. Saldırılarda çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

03.06.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 03.06.2024-11:14) İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Ez-Zavayide'ye yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Saldırılarda çocuklar da dahil olmak üzere birçok Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı belirtildi. Yaralıların Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin güneyindeki El-Basra semtindeki iki eve saldırı düzenledi. Bu saldırılarda da aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 8 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Görgü tanıkları, enkaz altında kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Bir tank hedef alındı

İsrail güçleri, Basra semti ile Ez-Zeytun ve Tel el-Heva bölgelerinde Filistinlilere ait evlere ve sokaklara topçu saldırıları gerçekleştirdi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki Basra semtinde İsrail ordusuna ait bir tankı hedef aldıklarını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik artan saldırıları, bölgedeki gerilimi yükseltirken uluslararası toplumdan da tepkiler gelmeye devam ediyor. Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi için diplomatik çabalara ihtiyaç olduğu belirtilirken, bölgede tansiyonun düşürülmesi için çağrılar yapılmaktadır.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal