İsrail'e İran'dan misilleme yolda: Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler

Gazze'yi bombalamayı sürdüren İsrail, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey isimlerinden Seyid Razi Musavi'yi öldürmesi üzerine İran'dan misilleme bekleniyor. İşte detaylar...

26.12.2023-11:49 - (Son Güncelleme: 26.12.2023-11:49) İsrail'e İran'dan misilleme yolda: Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler

7 Ekim’de İsrail, Filistin ile savaşsa da İran devrim muhafızının öldürülüşü de fitili ateşledi. İsrail'in, Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından Razi Musevi'nin öldürülmesine karşı İran'ın kuzeyden misillemede bulunmasını beklediği bildirildi.

Misilleme bekleniyor

İsrail'in Jerusalem Post gazetesinin savunma yetkililerine dayandırdığı habere göre; İsrail, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Musevi'nin Suriye'de öldürülmesine kuzey cephesinden bir yanıt bekliyor. İsrail savunma yetkililerine göre, Gazze'ye saldırıların başladığı günden bu yana İran Suriye'deki milis güçlerine silah transferini hızlandırdı.

“Hizbullah’a çok sert darbe indirdik”

İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, dün yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana karşılıklı çatışmalar yaşadıkları Lübnan'daki Hizbullah'a "çok sert darbe indirdiklerini" iddia ederek, Hizbullah mensuplarının büyük ölçüde sınır hattından Lübnan'ın iç kısımlarına doğru uzaklaştırıldığını savunmuştu. İran Devrim Muhafızları Ordusunun Suriye'deki komutanlarından Razi Musevi, dün öğleden sonra İsrail'in Şam yakınlarına düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybetmişti.

Razi Musevi

“Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler”

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Musevi'nin, 2020'de, ABD’nin Irak'taki saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin silah arkadaşlarından biri olduğu belirtilmişti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye'de öldürülen İranlı komutan için yayınladığı taziye mesajında, "Bu eylem, şüphesiz gaspçı Siyonistlerin bölgedeki hayal kırıklığının, çaresizliğinin ve acizliğinin bir başka göstergesidir. Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler" ifadelerini kullanmıştı. 

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal