İsrail’den Lübnan’a saldırı tehdidi: Beyrut Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı

İsrail ordusunun Lübnan’a yeni bir saldırı düzenleme olasılığına karşın Beyrut Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı.

29.07.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 29.07.2024-09:47) İsrail’den Lübnan’a saldırı tehdidi: Beyrut Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı

Lübnan’da İsrail alarmı verildi. İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar askıya alındı. 28 Temmuz akşamından itibaren başlayan bu durumun, uçuş bilgi ekranlarında "iptal" veya "ertelendi" olarak görüldüğü bildirildi. Uçuş iptalleri ve ertelemelerinin sabah saatlerine kadar süreceği belirtiliyor.

Beyrut Havalimanı’nda uçuşlar ertelendi

AA’da yer alan habere göre; Lübnan devletine ait Middle East Airlines (MEA) Havayolları, Beyrut'tan yapılacak bazı uçuşların 29 Temmuz sabahına kadar ertelendiğini duyurdu.

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 17'si ağır olmak üzere 35 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Ancak Hizbullah, bu iddiaları yalanladı ve saldırıyla hiçbir ilgileri olmadığını bildirdi.

İsrail’den Lübnan’a saldırı tehdidi: Beyrut Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu saldırıya sert tepki göstererek, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." şeklinde açıklama yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal