İsrail’den kan donduran talimat: ‘Filistinli kadın ve çocukları öldürün’

İsrail yönetimi, Gazze Şeridi’ndeki katliam emirlerine bir yenisini daha ekledi. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in, ordusuna ‘Filistinli kadın ve çocukları öldürün’ talimatı verdiği öğrenildi.

15.02.2024-10:15 - (Son Güncelleme: 15.02.2024-17:47)

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda son 24 saatte 103 Filistinli daha hayatını kaybederken toplam can kaybı sayısı ise 28 bin 576 oldu. Öte yandan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in Filistinlilere yönelik kan dondurucu bir talimat verdiği öğrenildi.

‘Filistinli kadın ve çocukları öldürün’

Sabah’ta yer verilen habere göre; İsrail medyasında yer alan habere göre, aşırı sağcı ve ırkçı bir bakanın, "Kadın ve çocukların sınıra yaklaşmasına izin veremeyiz, yaklaşan herkes kafasına bir kurşun yemeli" şeklindeki sözleri dikkat çekti. Daha önce Gazze'ye yönelik "Yakılması gerektiği" çağrısında bulunan aşırı sağcı İsrail milletvekili Nissim Vaturi ise Gazze'deki saldırıları savundu ve ölen sivilleri "terörist" olarak nitelendirdi. Vaturi, "Ölmeyi hak etmişlerdir" şeklinde açıklama yaptı.

İsrail Filistin son dakika

ABD’den İsrail’e soruşturma

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivil ölümlerine neden olan hava saldırıları ve Lübnan'da beyaz fosfor kullanıldığı iddiaları üzerine bir soruşturma başlatıyor. Wall Street Journal'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, soruşturma, ABD'nin İsrail'e sağladığı silahların sivilleri hedef almak için kullanılıp kullanılmadığını araştırıyor. Müfettişler, özellikle 31 Ekim'de Cibaliye mülteci kampına düzenlenen saldırıda kullanılan yaklaşık 907 kilogramlık bombanın ABD tarafından tedarik edilip edilmediğini incelemeye alıyor. Bu saldırıda 125'ten fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, insan hakları ihlalleri ve sivillerin zarar gördüğü olaylarla ilgili raporların CHIRG (Sivil Zarar Olaylarına Müdahale Kılavuzu) süreci aracılığıyla incelendiğini doğruladı. Ancak Miller, hangi olayların inceleme altında olduğu hakkında bilgi vermedi.

Avrupa Parlamentosu’nda ‘İsrail men edilsin’ çağrısı

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Clare Daly, İsrail'in uluslararası spor müsabakalarından men edilmesi çağrısında bulundu. Daly, bu konuda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), FIFA, UEFA ve FIBA'ya çağrıda bulunan imza kampanyalarını desteklediğini açıkladı. Amerikan-Arap Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi (ADC) ise Amerikan Futbolu Ligi'nin "Super Bowl" adlı şampiyonluk maçında İsrail reklamlarının yayınlanmaması gerektiğini talep etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal