İsrail’de beyin yiyen amip paniği: 100’den fazla kişi hastaneye başvurdu

Beyin yiyen amip paniği İsrail’i sardı. Yerel basında yer alan haberlere göre ülkenin kuzeyinde yer alan bir su parkında yüzen 2 kişide beyin yiyen amip tespit edildiği ve bu iki kişiden 1’inin hayatını kaybettiği bildirildi. Peki beyin yiyen amip nedir? Beyin yiyen amip öldürür mü? Detaylar haberimizde…

26.07.2024-17:02 - (Son Güncelleme: 26.07.2024-17:02) İsrail’de beyin yiyen amip paniği: 100’den fazla kişi hastaneye başvurdu

İsrail’de beyin yiyen amip paniği yaşanıyor. İsrail'de beyin yiyen amip nedeniyle bir kişinin hayatını kaybetmesi ve bir çocuğun da benzer belirtilerle hastaneye kaldırılmasının ardından, 100'den fazla kişi sağlık kuruluşlarına başvurdu. Yetkililer, 25 yaşındaki bir adamın amip nedeniyle öldüğünü, durumu ağır olan 10 yaşındaki bir çocuğun ise hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı.

Bakanlık parkı kapatıyor

Sağlık Bakanlığı, amip vakalarının su parkıyla bağlantılı olduğunu belirterek, parkın kapatılması talimatını verdi. Bakanlık, son iki haftada parkı ziyaret eden ve ateş, baş ağrısı veya kusma gibi şikayetleri olan kişilere, derhal sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmelerini tavsiye etti. Bu uyarının ardından 100'den fazla kişi hastanelere başvurdu.

İsrail’de beyin yiyen amip paniği: 100’den fazla kişi hastaneye başvurdu

Beyin yiyen amip nedir?

Naegleria fowleri, halk arasında "beyin yiyen amip" olarak bilinen, serbest yaşayan bir mikroorganizmadır. Bu amip, burundan girerek beyne ulaşır ve primer amipli meningoensefalit (PAM) adı verilen nadir ve genellikle ölümcül bir beyin enfeksiyonuna neden olur. Uzmanlar, Naegleria fowleri'nin bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtiyor.

Olay, İsrail'de halk arasında büyük endişeye yol açtı ve yetkililer, vatandaşları hijyen ve sağlık önlemleri konusunda daha dikkatli olmaları için uyardı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal