İsrail yasaklı bombayla saldırdı: Savaş giderek yayılıyor

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesine yasaklı olduğu belirtilen beyaz fosfor bombasıyla saldırı başlattı.

24.06.2024-10:01 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-17:27) İsrail yasaklı bombayla saldırdı: Savaş giderek yayılıyor

İsrail, Gazze'nin ardından Lübnan'a da yasaklı bombalarla saldırı düzenleyerek bölgede tansiyonu artırdı. Kara operasyonu hazırlıklarının sürdüğü bu süreçte, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İsrail beyaz fosfor bombasıyla saldırdı

Haber7’de yer alan habere göre; Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, İsrail ordusu sınır bölgesindeki Hiyam beldesi ve Marcayun ilçesinin ovasını beyaz fosfor içeren topçu atışlarıyla hedef aldı. Beyaz fosfor, yanıcı özelliği ve insan sağlığı üzerindeki yıkıcı etkileri nedeniyle uluslararası hukuka göre yasaklanmış bir madde olarak biliniyor.

İsrail yasaklı bombayla saldırdı: Savaş giderek yayılıyor

NNA'nın haberine göre, İsrail topçu birlikleri Kfarkilla ve Deyrmimas arasında kalan Hora bölgesini de ağır topçu atışlarıyla vurdu. Bu saldırılar, Lübnan'daki sivil yerleşim alanlarına ciddi zarar verirken, bölge halkında büyük bir panik ve korku yarattı.

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada Hiyam, Ramya ve Alma eş-Şaab beldelerindeki Hizbullah'a ait hedefler ve gözetleme noktalarının savaş uçaklarıyla bombalandığını duyurdu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal