İsrail virüs tehlikesiyle boğuşuyor: 2 günde yüzde 70 arttı! Çok sayıda can aldı

İsrail’de Mayıs ayından bu yana 31 kişinin ölümüne sebep olan Batı Nil Virüsü vakalarının 2 günde yüzde arttığı belirtildi.

13.07.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 13.07.2024-11:04) İsrail virüs tehlikesiyle boğuşuyor: 2 günde yüzde 70 arttı! Çok sayıda can aldı

Batı Nil Virüsü, İsrail’i karıştırdı. İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrail Sağlık Bakanlığı, Batı Nil virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının son iki günde yüzde 70'in üzerinde arttığını bildirdi.

Son 2 günde yüzde 70 arttı

Haber7’de yer alan habere göre; Haberde, Mayıs ayından bu yana virüs sebebiyle 31 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Özellikle Tel Aviv çevresi ve Kudüs'te "olağandışı vakaların görülmeye devam ettiği" ifade edildi. Uzmanlar, vaka sayısındaki bu ani artışın nedenine dair kesin bir açıklama yapamazken, yaz mevsiminin başında havaların normalden daha sıcak olmasının bu duruma katkıda bulunmuş olabileceğini öne sürdü.

İsrail virüs tehlikesiyle boğuşuyor: 2 günde yüzde 70 arttı! Çok sayıda can aldı

Batı Nil Virüsü nedir?

Sivrisinekler yoluyla yayılan Batı Nil virüsü, ilk kez 1937'de Uganda'nın Batı Nil bölgesinde tespit edilmiş ve ölüme yol açabilen bir hastalık olarak biliniyor. Virüs, özellikle yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler için ciddi sağlık riskleri oluşturuyor.

Sağlık yetkilileri önlemleri duyurdu

Sağlık yetkilileri, vatandaşları sivrisinek ısırıklarından korunmak için gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı. Kapalı alanlarda sivrisineklerin girmesini engellemek için sineklik kullanılması, açık alanlarda ise koruyucu giysiler giyilmesi ve böcek kovucu spreylerin kullanılması öneriliyor.

Bu olağandışı artış, Batı Nil virüsüne karşı daha sıkı tedbirlerin alınmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini gerektiriyor. Sağlık Bakanlığı, virüsle mücadele için gerekli adımları atmaya devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal