İsrail ve ABD’ye tehdit gibi uyarı: ‘Öngörülemez sonuçlardan sorumlu olacaksınız’

İsrail’in Yemen’e saldırısına sert tepki gösteren İran yönetimi, olacaklardan hem İsrail’in hem de destekçisi ABD’nin sorumlu olacağını bildirdi.

21.07.2024-10:35 - (Son Güncelleme: 21.07.2024-10:35) İsrail ve ABD’ye tehdit gibi uyarı: ‘Öngörülemez sonuçlardan sorumlu olacaksınız’

Orta Doğu’da gerilim yükseliyor. İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Yemen'e yönelik saldırısını kınayarak, Tel Aviv'in Gazze'de işlediği suçların yanı sıra Yemen'deki saldırılarının öngörülemeyen sonuçlarından İsrail ile başta ABD olmak üzere destekçilerinin sorumlu olacağını bildirdi.

"Öngörülemez sonuçlardan sorumlu olacaksınız’’

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Yemen'e saldırısını kınadı. Kenani, bu saldırının bölgede gerilimin tırmanmasına ve savaşın yayılması riskine yol açacağını belirtti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki suçlarının yanı sıra Yemen'deki saldırılarının öngörülemeyen sonuçlarından İsrail ile başta ABD olmak üzere destekçilerinin sorumlu olacağını ifade etti.

İsrail ve ABD’ye tehdit gibi uyarı: ‘Öngörülemez sonuçlardan sorumlu olacaksınız’

"Bölgeye barış geri dönmeyecek"

Kenani, bölgede yaşanan gerilimin temel nedeninin Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik saldırıların devam etmesi olduğunu vurguladı. İsrail'in Filistin'deki saldırganlığı sürdüğü sürece bölgeye barışın geri dönmeyeceğini kaydetti.

Son olarak, İsrail'in Yemen'e saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Kenani, yaralılar için acil şifalar temennisinde bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal