İsrail şafak vakti Gazze’de okula saldırdı: En az 100 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, Gazze’de Filistinlilerin sığındığı bir okula saldırı düzenledi. Filistin haber ajansı WAFA, saldırıda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

10.08.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 10.08.2024-09:35) İsrail şafak vakti Gazze’de okula saldırdı: En az 100 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze’de son ayların en büyük saldırılarından birisi yaşandı. İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde bulunan Et-Tabiin Okuluna düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. 

En az 100 Filistinli hayatını kaybetti

AA’da yer alan habere göre; Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, saldırı, yerinden edilen binlerce kişinin sığındığı okulda, sabah namazı esnasında gerçekleşti. 

Saldırı sonrası cesetlerin parçalandığı ve yangın nedeniyle yandığı belirtildi. Sivil savunma ekiplerinin bu durum karşısında zor anlar yaşadığı ifade edildi.

İsrail şafak vakti Gazze’de okula saldırdı: En az 100 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusu ise saldırıya dair yaptığı açıklamada, Hamas'ın karargah olarak kullandığı Tabin okulunun hedef alındığını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal