İsrail, Refah’taki Filistinlilerin çadırını bombaladı: En az 40 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in saldırılarından kaçarak Refah’a sığınan binlerce Filistinli, savaş uçaklarının hedefi oldu. İsrail savaş uçakları, boşaltılması istenen bölgelerin dışında yer alan çadırlara bomba yağdırdı ve en az 40 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

27.05.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 27.05.2024-17:36) İsrail, Refah’taki Filistinlilerin çadırını bombaladı: En az 40 kişi hayatını kaybetti

İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınındaki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Saldırıda en az 40 Filistinli yaşamını yitirdi.

Sağlık ekipleri seferber oldu

Filistin Kızılayı, saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu, birçok yaralının hastanelere taşındığını açıkladı. Sağlık ekipleri, enkaz altından çıkardıkları cenazeleri ve yaralıları hastanelere ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki birçok çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde, İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." dedi. Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

İsrail, Refah’taki Filistinlilerin çadırını bombaladı: En az 40 kişi hayatını kaybetti

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." ifadelerini kullandı.

UAD'den İsrail'e durdurma çağrısı

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta aldığı yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasını, insani yardımları engellememesini ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesini hükmetmişti. (Evrensel)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal