İsrail ordusu büyük yara aldı: Bölgede çatışmalar büyüyor! Ölü sayısı fazla

İsrail ile Hamas, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Cibaliye Mülteci Kampı’nda çatışmalara devam ediyor. Hamas, çok sayıda İsrail askerini öldürdüklerini ve İsrail ordusuna ait araçların da imha edildiğini duyurdu.

20.05.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 20.05.2024-17:38) İsrail ordusu büyük yara aldı: Bölgede çatışmalar büyüyor! Ölü sayısı fazla

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdikleri çatışmalarda bir dizi İsrail askerini öldürdüklerini ve İsrail ordusuna ait araçları imha ettiklerini duyurdu. Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri ile Cibaliye Mülteci Kampı'nda ortak operasyonlar gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Bölgede çatışmalar büyüyor

AA'nın haberine göre; açıklamada, "Filistinli direnişçilerin, Cibaliye kampındaki Şehid İmad Akl Camisi yakınlarında konuşlanmış İsrail askerleriyle çatıştıkları ve bu çatışmalarda İsrail askerlerinden ölü ve yaralıların olduğu" belirtildi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar Gazze Şeridi’nin kuzeyinde devam ediyor. El-Albani Caddesi'ndeki çatışmalarda İsrail askerlerinin öldürüldüğü ve El-Acarime Caddesi'nde bir "Merkava" tipi tankın İsrail ordusu tarafından imha edildiği rapor edildi.

İsrail ordusu büyük yara aldı: Bölgede çatışmalar büyüyor! Ölü sayısı fazla

İsrail ordusu büyük darbe aldı

Kassam Tugayları'nın Cibaliye kampının doğusunda İsrail ordusuna ait iki tankı, kampın kuzeyinde de "Yasin-105" roketleriyle hedef aldığını gösteren görüntüler paylaşıldı. Gazze'nin Tel el-Heva Mahallesi'nin güneyindeki Netzarim koridorunda ise bir İsrail askerinin keskin nişancı saldırısına maruz kaldığı ve ayrıca İsrail'in güneyindeki Sderot kentine roket saldırıları düzenlendiği belirtildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde Refah Sınır Kapısı'ndaki İsrail askerlerine havan toplarıyla saldırılar gerçekleştirildiği kaydedildi. Refah'ın doğusundaki çatışmalarda ise İsrail askerleri ile İsrail ordusuna ait araçların hedef alındığı bilgisi aktarıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal