İsrail Mescid-i Aksa’ya saldırdı: Ortalık kan gölüne döndü

İşgalci İsrail polisleri Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak kurşun yağdırdı. Ortalığın kan gölüne döndüğü saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İşte detaylar…

05.04.2023-09:40 - (Son Güncelleme: 05.04.2023-09:56)

İsrail saldırıları yeniden başladı. Dün akşam fanatik Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığındı. Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Kıble Mescidi'nin kapılarını kapattı. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek temizlik görevlileri ve Müslümanları buradan güç kullanarak çıkardı.

İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya girdi

Akşam.com’da yer alan habere göre; Mescid-i Aksa'ya sığınanları hedefine alan İsrail polisi, Kıble Mescidi'nin etrafını sararak mescidin çatısına çıktı. Camlarından bazılarını kırarak önce içeridekilere ses bombasıyla müdahale etti. Mescide sığınan insanları arada kadın ve çocukların olduğu grubu coplarla döven İsrail polisinin o görüntüleri sosyal medyada tepki çekti. Filistin Kızılayı, olayda çok sayıda kişinin yaralandığını ve yaralılara müdahale için sağlık ekiplerinin Aksa'ya doğru harekete geçtiğini bildirdi. Filistin Kızılayı, ikinci açıklamasında İsrail polisinin sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale edilmesini engellediğini aktardı. Görgü tanıkları, olayda çok sayıda yaralı olduğunu aktardı.

İsrail Filisti'ne saldırdı

Filistin halkı yardım için sokakta

Ülkede yaşanan korkunç olay sonrası Filistin halkı, desteklerini göstermek için sokaklara döküldü. Yaşanan harbede sonrası çok sayıda kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Öte yandan görgü tanıkları, İsrail polisinin baskının ardından Mescid-i Aksa'nın kapıları çevresinde İsrail polisi ve Filistinliler arasında olaylar çıktığını aktardı. İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'ya baskını üzerine Doğu Kudüs'teki bazı camilerden, Filistinlilere Aksa'ya gitmeleri için çağrılar yapıldı. İsrail vatandaşı Filistinlilerin yaşadığı İsrail'in kuzeyindeki bölgelerinde de sabah namazını Aksa'da kılmak üzere otobüslerin hareket ettiği bildirildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal