İsrail Kabinesi'ndan Skandal Karar! Mısır Kararı Tanımıyor!

İsrail Güvenlik Kabinesinden skandal bir karar daha çıktı. Mısır-Gazze şeridinde bulunan Philadelphi Koridoru'nda İsrail askerlerinin işgale devam etmesi kararı onaylandı. Mısır, karara çok sert tepki verdi.

30.08.2024-10:00 - (Son Güncelleme: 30.08.2024-10:26) İsrail Kabinesi'ndan Skandal Karar! Mısır Kararı Tanımıyor!

İsrail yerel basınından çıkan haberlere göre, İsrail Güvenlik Kabinesi, Mısır-Gazze şeridi sınırında bulunan Philadelphi  Koridoru'nda İsrail askerlerinin işgallerine devam etmesi yönündeki karar onaylandı.

2 Kabine Üyesi Kararı Onaylamadı

Kabinede yapılan oylamada, kabine üyesi 10 kişiden 8'inin İsrail ordusunun Philadelphi Koridoru'ndaki işgalinin devam etmesinden yana oy kullanmasıyla önerinin kabul edildiği aktarıldı. Kabine üyelerinden Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın öneriye hayır oyu verdiği, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ise toplantıya katılmadığı kaydedildi.


Netenyahu İşgale Devam Diyor

Kabine toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesinin ''gerekli'' olduğunu savunduğu belirtildii.

Esir Takası

Netanyahu'nun ayrıca bu adımın İsrail ile Hamas arasında "esir takasını zora sokmayacağı" aksine olası bir mutabakatı "daha da mümkün hale getireceği" iddiasında bulunduğu aktarıldı.

ABD Kararı Onayladı İddiası

Kimliği açıklanmayan bir İsrailli yetkilinin İsrail tarafından Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesine yönelik hazırladığı ve Güvenlik Kabinesine sunduğu haritaları, ABD'nin ''onayladığı'' iddia ettiği aktarıldı.


Mısır Karara Tepkili

Mısır yönetiminin, İsrail tarafından onaylanan Mısır-Gazze şeridindeki Refah Sınır Kapısı ve  Philadelphi Koridoru'nda İsrail'in hiçbir şekilde var olmasını kabul etmeyeceğini konuyla ilgili tüm taraflara aktardığı bildirildi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal