İsrail ile Ürdün arasında gerilim yükseldi: Tüm sınırlar kapatıldı

İsrail, 3 İsrailli vatandaşın öldürülmesinin ardından Ürdün ile tüm kara sınırlarını kapatma kararını aldı. Detaylar haberimizde…

09.09.2024-09:58 - (Son Güncelleme: 09.09.2024-09:58) İsrail ile Ürdün arasında gerilim yükseldi: Tüm sınırlar kapatıldı

İsrail Ürdün sınır kapısında gerçekleşen silahlı saldırının yarattığı gerilim büyüyor. İsrail makamları, 3 İsraillinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından Ürdün ile olan tüm kara sınır kapılarını kapatma kararı aldı. İsrail'in Kanal 12 televizyonu, tüm kara sınır geçişlerinin durdurulduğunu duyururken, Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı başta olmak üzere diğer geçiş noktalarında da güvenlik önlemleri artırıldı. Sınırlı sayıda otobüsün sadece sınır kapısında bulunan kişileri almak için geçişine izin verildiği belirtildi.

İsrail ve Ürdün Arasındaki Sınır Kapıları Kapalı

İsrail, Ürdün ile olan sınırda üç ana kara geçiş noktasına sahip: Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı, Vadi Araba (Yitzhak Rabin) Sınır Kapısı ve Şeyh Hüseyin (Ürdün Nehri Kapısı). Bu sınır kapılarından Batı Şeria’ya geçişler de saldırı sonrasında tamamen durduruldu.

İsrail ile Ürdün arasında gerilim yükseldi: Tüm sınırlar kapatıldı

Batı Şeria'da Yollar Kapatıldı

Bölgedeki kaynaklar, işgal altındaki Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha kenti güzergahındaki tüm yolların İsrail askerleri tarafından kapatıldığını aktardı. Aynı zamanda İsrail radyosu, saldırı sırasında bölgede bulunan iki şoför ve işçilerin saldırganla bağlantılı olabileceği şüphesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

Saldırı ve Sonuçları

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kral Hüseyin Sınır Kapısı’nda gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda 3 İsrailli sivil hayatını kaybetti, saldırgan ise olay yerinde etkisiz hale getirildi. Ürdün İçişleri Bakanlığı da saldırı ile ilgili bir inceleme başlattığını bildirdi.

Saldırının ardından İsrail’in aldığı bu önlemler, bölgede gerilimi artırmış durumda.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal