İsrail Han Yunus'a Hava Saldırısı Düzenledi: Çok Sayıda Şehit ve Yaralı Var

Reuters'ın geçtiği habere göre, İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği hava saldırısında çok sayıda şehit ve yaralı var. Gazze'ye aylardır bomba yağdıran ve on binlerce sivili katleden İsrail ordusu, bir kanlı saldırı daha gerçekleştirdi.

16.07.2024-15:28 - (Son Güncelleme: 16.07.2024-15:28) İsrail Han Yunus'a Hava Saldırısı Düzenledi: Çok Sayıda Şehit ve Yaralı Var

Han Yunus'ta Filistinlilerin sığındığı iki kampa düzenlenen hava saldırısında en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi. Bu saldırı, İsrail'in Gazze'ye yönelik son dönemdeki en şiddetli saldırılarından biri olarak kaydedildi.

Yerel Kaynaklar: Saldırı Önceden Planlanmıştı

Yerel kaynaklara göre, İsrail ordusunun bu saldırıyı önceden planladığı ve hedef aldığı kamplarda sivillerin yoğun olarak bulunduğu belirtildi. Saldırının ardından bölgedeki hastaneler yaralılarla dolup taştı ve acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyuluyor.


Uluslararası Tepki

Bu saldırı, uluslararası arenada büyük tepkilere yol açtı. Birçok ülke ve insan hakları örgütü, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı ve sivillerin korunması için acil adımlar atılması çağrısında bulundu.

Gazze'deki Durum Daha da Kötüleşiyor

Gazze'de yaşayan halk, İsrail'in sürekli hava saldırıları nedeniyle büyük bir insani krizle karşı karşıya. Temel ihtiyaçlara erişim zorlaşırken, yaralıların tedavi edilmesi ve güvenli bölgelerin oluşturulması için acil yardıma ihtiyaç duyuluyor.

İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği bu son hava saldırısı, bölgede zaten gergin olan durumu daha da kötüleştirdi. Uluslararası toplumun, Gazze'deki sivillerin korunması ve İsrail'in saldırılarının durdurulması için daha etkili adımlar atması gerektiği vurgulanıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal