İsrail, Gazze’ye yardım kapılarını kapattı: Binlerce tır sınırda bekliyor

İsrail’in, Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını 13 gün süreyle kapattığı iddia edildi. Sınırların kapatılması sonrasında yaklaşık 3 bin yardım tırı Gazze’ye giriş sağlanamıyor.

20.05.2024-10:52 - (Son Güncelleme: 20.05.2024-17:37) İsrail, Gazze’ye yardım kapılarını kapattı: Binlerce tır sınırda bekliyor

Gazze'deki resmi Medya Ofisi, İsrail'in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını sürekli olarak kapalı tutmasıyla birlikte Gazze'de yeni bir kıtlık dalgası yaşandığına dair bir açıklama yaptı. İki sınır kapısının 13 gün boyunca kesintisiz olarak kapatılmasının ardından, Gazze'ye yönelik 3 bin tır dolusu yardım malzemesinin girişinin İsrail tarafından engellendiği belirtildi. Bununla birlikte, 690 hasta ve yaralının yurt dışında tedavi için çıkış yapmasının da engellendiği ifade edildi.

İsrail yardım kapılarını kapattı

AA’da yer alan habere göre; açıklamada, sınır kapılarının sürekli olarak kapatılmasının, bölgedeki insani krizi derinleştirdiği ve acıyı artırdığı vurgulandı. Ayrıca, ABD yönetimi, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun, soykırımı önlemek için gerekli adımları atmamakla eleştirildi. 

İsrail, Gazze’ye yardım kapılarını kapattı: Binlerce tır sınırda bekliyor

İşgal altındaki bölgede açlık ve kuşatma politikalarının devam ettiği ve uluslararası hukukun ihlal edildiği belirtilerek, İsrail, ABD ve Avrupa Birliği'nin bu konuda sorumlu tutulduğu ifade edildi. Ayrıca, uluslararası topluma, Gazze'deki insanlık dışı koşulların sona erdirilmesi için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu.

Dünkü açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında binlerce Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı belirtilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal