İsrail çocuk yaşlı dinlemiyor: Yaşlı bakım merkezini vurdu! Ölü ve yaralılar var...

Katil İsrail, Gazze'deki soykırım gibi saldırılarına dünyanın gözü önünde savaş suçu işleyerek devam ediyor. Çocuk-yaşlı dinlemeyen İsrail bu kez bir yaşlı bakım merkezini vurdu.

18.11.2023-11:26 - (Son Güncelleme: 18.11.2023-14:57) İsrail çocuk yaşlı dinlemiyor: Yaşlı bakım merkezini vurdu! Ölü ve yaralılar var...

İsrail, Gazze'deki insanlık dışı saldırılarında neredeyse her gün başka bir savaş suçu işliyor. Gözü okul, hastane ve ibadethane görmeyen İsrail bu kez bir yaşlı bakım merkezini vurdu. Her seferinde en savunmasız olanı tercih eden İsrail ordusu dünyanın gözü önünde savaş suçu işliyor. İşgalci İsrail ordusu bu kez Gazze Şeridi'nde yaşlılar için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan Vefa Hastanesi'ni hedef aldı.

vefa hastanesi

Yaşlı bakım merkezi hedef alındı

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde yer alan bilgilere göre, İsrail işgal güçleri Gazze'nin güneyindeki Zehra bölgesinde bulunan Vefa Hastanesi'ni bombaladı.

Saldırılarda hastane müdürü Mithat Muhaysin hayatını kaybederken bazı doktor ve hastalar ise yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hastanede yaklaşık 80 yaşlı ve savunmasız sivil tedavi görüyordu.

Gazze Şeridi'nde 1980 yılında kurulan Vefa Yaşlı Bakım Merkezi, yaşlıların barınması ve bakımı konusunda lider ve tek hastane olarak kabul ediliyordu.

vefa


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal