İsrail 20 Bin Askeri Sınıra Yerleştirdi: Hizbullah İntikam İstiyor!

İsrail'in dün Lübnan Hizbullah'ına yönelik gerçekleştirdiği siber saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti binlerce kişi yaralandı. Hizbullah saldırının ardından intikam yemini ve misilleme sözü verdi.

18.09.2024-14:26 - (Son Güncelleme: 18.09.2024-14:26) İsrail 20 Bin Askeri Sınıra Yerleştirdi: Hizbullah İntikam İstiyor!

İsrail'in dün Lübnan Hizbullah'ına yönelik gerçekleştirdiği siber saldırıda çağrı cihazları bomba gibi patladı. Hizbullah'ın haberleşme maksadıyla kullandığı çağrı cihazlarının İsrail tarafından önce hacklendiği ve daha sonra infilak ettiği ortaya çıktı.

9 Kişi Hayatını Kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından dün gerçekleştirilen siber saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 200'ü ağır 2 bin 800 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden 9 kişi arasında çocuklarında bulunduğu belirtildi.


İntikam Yemini ve Misilleme Sözü Verildi

Saldırının nasıl gerçekleştiği ve ne zaman hacklendiği bilinmiyor ancak Hizbullah yetkilileri saldırıyla ilgili İsrail'i suçladı. Hizbullah tarafından bu saldırıyla ilgili intikam yemini edildiği ve misilleme yapacağı bildirildi. 

Siber saldırının Mossad tarafından yapıldığına neredeyse kesin gözüyle bakılırken New York Times gazetesi, İsrail'in Lübnan'a ithal edilen Tayvan yapımı çağrı cihazlarının içine patlayıcı koyduğu iddia edildi. İddiaların ardından Gold Apollo şirketi suçlamaları yalanladı ve cihazların Avrupa'da kendi markasını kullanma hakkına sahip bir şirket tarafından yapıldığını öne sürdü.

''İsrail Büyük Sürprizlere Hazırlıklı Olmalı''

Washington Post, İsrail tarafından Hizbullah'a yönelik gerçekleştirilen siber saldırılar sonrasında, ''İsrail büyük sürprizlere hazır olmalı'' uyarısında bulundu. 

İsrail ordusunun, dün yaşanan siber saldırı sonrası gerilim yükseldiği ve bundan dolayı önlem amaçlı özel bir tümeni kuzey bölgesine yerleştirdiği bildirildi. İsrail yerel basınında çıkan haberlere göre, 98. Tümenin ülkenin kuzey bölgesine gönderildiği belirtildi.

İsrail ve Hizbullah arasında yaşanan gerilimden sonra kuzeye yerleştirilen tümende paraşütçü ve komandolardan oluşan 10-20 bin arasında asker bulunduğu ifade edildi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal