İSPARK’tan organizasyon günlerine özel kazık tarife

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet veren İSPARK, maç ve konser günlerine tam gün ücreti almaya başladı. Yeni kazık tarife vatandaşları isyan ettirdi.

07.09.2022-10:25 - (Son Güncelleme: 07.09.2022-17:51) İSPARK’tan organizasyon günlerine özel kazık tarife

İstanbul’da birçok vatandaşın kullandığı İSPARK, yeni bir tarifeye geçti. Artık İSPARK’lar maç ve konser gibi toplu organizasyonların olduğu zamanlarda araçlara tam gün tarifesi uygulanmaya başlandı. 

İSPARK’ta yeni fiyat tarifesi

Beşiktaş, Kadiköy, Şişli’de maç ve konser gibi özel etkinliklerinin olduğu günlerde otoparklar etkinliğe gelen araçlardan 150 TL alırken, İSPARK’ta tam gün tarifesi uygulamaya başladı. Küçükçiftlik Park'ın girişindeki İSPARK otoparkın tabelasında yazılı olan tarifeye listesinde 1-2 saatlik park için 23 TL, 2-4 saatlik park için ise 30 lira uygulanırken, konser veya maç için gelen kişilerden ise tam gün tarife uygulanarak 50 TL alınıyor. Maç izlemek için gelen Dündar Kan, "Beşiktaş maçına geldim. Otopark için 2 saate 100 lira verdim. Yoğunluktan dolayı şu an yer bulunmuyor zaten. Geçen hafta arabasız geldim, çıkışta 5 kilometre yürüdüm taksi bulamadım" dedi. Hüseyin Türkoğlu ise etkinlik günlerinde otopark ücretlerinin çok fazla arttığını belirterek, "Aracımı özel otoparka bıraktım, maç günü olduğu için 3 saatliğine 150 lira verdim. Normalde gelsek 20 lira ama maç günü buraların kapanmasından dolayı yüksek ücret veriyoruz" diye konuştu.

Organizasyon günleri 2 kat zam 

Maç izlemek için gelen ve aracını İSPARK’a getiren Fatih Düzen, "Aracımı İSPARK'a bıraktım. Fiyatlarına baktım ortalama fiyatları 40-60 lira arası" dedi. İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise şunları söyledi: "Konser günleri buraya hiç gelmeyin, otopark fiyatları uçtu. Ya yürüyeceksiniz ya da scooter kullanacaksınız başka yolu yok. Maç günü otopark fiyatları 2 katına çıkıyor” şeklinde konuşun. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal