Ispanak ve peynirin harmanlandığı ve gevrek hamuru ile kalbimizi çalan kiş tarifi ile herkesi mutlu edecektir.
MALZEMELER
600 gr ıspanak
200 gr beyaz peynir
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
HAMURU İÇİN
3.5 çay bardağı un
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gr margarin
Tuz
NASIL YAPILIR?
Soğanı piyazlık kesip zeytinyağında pembeleşinceye dek kavurun. Ispanakları ince kesip katıp ve suyunu çekinceye dek pişirin. Tuz, karabiber, pul biber katıp soğumaya bırakın. Peyniri küçülterek ıspanağa katıp karıştırın. Hamur için malzemeleri geniş bir kasede yoğurun. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt dizin. Hamuru hafif unlanmış yerde merdane ile açıp kalıbın içine kenarları yüksek olacak biçimde koyun. Ispanak harcını hamurun üstüne yayıp kenarlarını üstüne doğru kıvırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya dek pişirin. Servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.