Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı börek tarifini bir tart gibi görünen ama tamamen bir börek tadı olan bu tarifle denemeniz gerekiyor.

25.12.2019-08:52 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-09:04)

Ispanaklı börek lor peyniri ile çok yakışır. Peki içinde ceviz, krema ve muskatın olduğu bir ıspanaklı börek tarifi denediniz mi?

MALZEMELER

500 g ıspanak (İri doğranmış)
3 adet yufka
200 g lor peyniri
200 g yağlı beyaz peynir
1 su bardağı ceviz içi (İri doğranmış)

SOSU İÇİN

3 yumurta, 1 çay bardağı krema
1 çay bardağı soda
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

NASIL YAPILIR?

Bir kap sosu için yumurtaları, kremayı, sütü ve rendelenmiş muskatı çırpın. En son sodayı ilave edin. Hafifçe karıştırın. Yufkalardan bir tanesini bölün. Kalan iki yufkayı iri parçalar şeklinde doğrayıp geniş bir kaseler alın. Ispanakları yufkaların olduğu kaseye ilave edin. Rendelenmiş beyaz peynir, lor peyniri ve ceviz içini de katıp harmanlayın. Böldüğünüz yufkayı yağlanmış, ısıya dayanıklı dikdörtgen bir tepsiye, kenarlarından sarkacak biçimde yayın. Yufkanın üstüne ıspanaklı iç malzemeyi yayın. Yufkanın sarkan bölümlerini içe doğru kıvırarak kenarına kapatın. Üstüne hazırladığınız sosu dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp dilimleyerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal