İslam Memiş’ten çarpıcı açıklama: ‘’O altınların üretimi yeniden başlayabilir’’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, daha önce üretimi durdurulan 0,5 ve 0,25 gram altınların yeniden üretilmeye başlaması konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşeceğini duyurdu. Öte yandan altın fiyatlarındaki son durum da merak konusu. Detaylar haberimizde…

12.09.2024-10:16 - (Son Güncelleme: 12.09.2024-10:16) İslam Memiş’ten çarpıcı açıklama: ‘’O altınların üretimi yeniden başlayabilir’’

Altın fiyatları için kritik veri bugün belli olacak. Altın, yılbaşından bu yana yüzde 20 oranında değer kazanarak, Ağustos ayında 2.532,05 ABD doları seviyesine ulaştı. Bu artış, yatırımcıların ilgisini çekerken, son on yılda yıllık ortalama yüzde 8,4 getiri sağlayarak enflasyonu geride bıraktı. Altın, uzun vadeli yatırımcılar için güvenli bir liman olmaya devam ediyor.

ABD Enflasyonu Altın Fiyatlarını Destekliyor

Açıklanan ABD enflasyon verisinin 3,5 yılın en düşük seviyesine inmesi, piyasalardaki korkuları hafifletirken, altın fiyatları da 2.500 doların üzerinde güçlü bir direnç gösteriyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 25 baz puanlık faiz indirimi olasılığının artmasıyla altın, 2.529 dolarlık günlük zirveden geri çekildi.

"Faiz İndirimi İçin Zaman Geldi"

Geçtiğimiz Cuma günü Fed yetkilileri, faiz oranlarının düşürülmesinin ekonomiyi destekleyebileceği konusunda iyimser açıklamalarda bulundu. New York Fed Başkanı John Williams, faiz indiriminin işgücü piyasasını dengeleyebileceğini ifade ederken, Vali Christopher Waller, politikayı gevşetmenin "zamanının geldiğini" belirtti. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee de benzer bir tutum sergileyerek, faiz indirimine yönelik güçlü bir konsensüs olduğunu söyledi.

Türkiye'de Altın Fiyatları: Gram, Çeyrek ve Cumhuriyet Altını

Yurt içinde altın fiyatları da ons altın ile paralel bir seyir izliyor. Kapalıçarşı'da serbest piyasada altının gramı 7.757 TL'den, çeyrek altın 4.642 TL'den, Cumhuriyet altını ise 19.215 TL'den işlem görüyor.

İslam Memiş’ten çarpıcı açıklama: ‘’O altınların üretimi yeniden başlayabilir’’

İslam Memiş'ten 0.5 ve 0.25 Gram Altın Önerisi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yaptığı görüşmede, küçük gramajlı altınların üretim yasağının kaldırılmasını önerdi. Hediyelik olarak tercih edilen ancak üretimi durdurulan 0.5 ve 0.25 gram altınların yeniden piyasaya sürülmesinin toplumdan talep gördüğünü belirten Memiş, bu yasağın kaldırılması için sunum yaptığını ifade etti.

Yıl Sonu Altın Beklentileri

Altın fiyatlarının yıl sonuna doğru yeni rekorlar kırabileceği beklentisi yatırımcıları heyecanlandırırken, küçük gramajlı altınların üretimi konusundaki öneriler de piyasaların dikkatini çekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal