İslam Barış ve İyilik Dinidir Konferansı: Ali Erbaş'ın Vizyonu

Diyanet Başkanı Erbaş, İslam'ın barış mesajının önemine ve çağın sorunlarına çözüm üretme gereğine vurgu yaptı.

15.10.2024-16:19 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-16:19) İslam Barış ve İyilik Dinidir Konferansı: Ali Erbaş'ın Vizyonu

Ali Erbaş'tan Önemli Mesajlar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından düzenlenen "İslam Barış ve İyilik Dinidir" konferansının açılışında video mesajla yer aldı. Erbaş, vahdet ve kardeşliğin önemini vurgulayarak, çağın sorunlarına İslam perspektifinden çözümler geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Erbaş, tüm Müslümanların tarihi ve kültürel miras açısından ortak varislere sahip olduğunu ifade ederek, barış ve huzuru yeniden tesis etme sorumluluğuna dikkat çekti. "Müslümanların, inanç, bilgi ve güzel ahlaka dayalı bir yaşam tasvirini geliştirerek bunu bütün insanlığa sunmamız gerekiyor" diye ekledi.

Küresel Sorunlara Karşı Birlikte Hareket Etme Zamanı

Erbaş, dezenformasyon ve İslam karşıtlığı gibi sorunların sadece Müslümanları değil, tüm insanlığı etkilediğini belirtti. "Bu nefret diline mesafe koyanlar, insanlığın umut veren değerlerinden mahrum kalmakta. Bizim en temel görevimiz, İslam coğrafyasındaki tefrikayla mücadele etmek" dedi.

Alimlere Düşen Görev

İslam'ın çağlar üstü barış ve bir arada yaşama deneyiminin yeniden tesis edilmesi için alimlerin büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu kaydeden Erbaş, bu bağlamda kavmiyetçilik ve mezhepçilik ateşlerini söndürme görevini alimlerin üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

İşbirliği ile Çözüm Üretmeliyiz

Sonuç olarak, Erbaş, Müslümanların enerjisini sömüren fitne ve tefrika ile mücadelede ortak çalışmalara yönelmenin önemini yineleyerek, "Hep birlikte özümüze dönerek ortak zemini güçlendirmeliyiz" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal