Brownie tadında bir tarif olan ıslak kurabiyeyi çay saatleriniz için tercih edebilirsiniz. Yapımı kolay olan bu kurabiye ile sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz. İşte ıslak kurabiyenin tarifi...
Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı seker
- 100 gram margarin
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un
- Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
Bulamak için:
- Mavi haşhaş
- Beyaz çikolata ( benmari usulü eritilecek)
Yapımı:
- İlk olarak şerbet hazırlanıp soğumaya alınır.
- Sıvı yağı, margarin ve seker karıştırılır. Şeker eriyince kabartma tozu, vanilya, kakao ve un eklenip kıvamlı bir hamur haline getirilir.
- Yuvarlak şekil verilir. Geniş bir tabağın içine haşhaşlar dökülür.
- Şekil verilen kurabiyelerin üstü haşhaşa bulanır. 180 derece fırında pişirilir.
- Kurabiye piştikten sonra daha önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbete 2-3 saniye batırılarak servis tabağına alınır.
- Beyaz çikolata benmari usulü eritilir. Sıkma aparatına alınıp kurabiyeler süslenir. Sıkma aparatınız yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kürdan ile küçücük delip aynı işlemi yapabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.