İŞKUR'dan İşsiz Annelere 2 Bin 20 Lira Çocuk Bakım Desteği

İŞKUR, kadın istihdamının yükseltilmesi amacıyla İşbaşı Eğitim Programları’na katılım sağlayan annelere, günlük 77 lira 70 kuruş cep harçlığı ve aylık 400 lira çocuk bakım yardımı sağlıyor.

18.02.2019-08:52 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-09:32) İŞKUR'dan İşsiz Annelere 2 Bin 20 Lira Çocuk Bakım Desteği

İŞKUR, kadın istihdamının yükseltilmesi amacıyla İşbaşı Eğitim Programları’na katılım sağlayan annelere, günlük 77 lira 70 kuruş cep harçlığı ve aylık 400 lira çocuk bakım yardımı sağlıyor.

Çocuğu olan kadınların iş hayatına devam etmesini teşvik etmek amacıyla bir çok destek veriliyor. Bu kapsamda da işsizliğin engellenmesi ve kadın istihdamının yükseltilmesi amacıyla en büyük destek Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’dan sağlanıyor.

GÜNLÜK ÖDEME

İşsiz çocuklu annelerin sanayi sektöründeki mesleklerde gerçekleştirilen İşbaşı Eğitim Programları’na katılmaları halinde, İŞKUR kendilerine, günlük 77 lira 70 kuruş ödeme veriyor. Bu programlara katılıp hem iş tecrübesi elde eden hem de cep harçlığı kazanan kadınların elde edeceği kazanç, 26 gün üzerinden hesaplanıyor. Bu doğrultuda bir aylık programın sonunda işsiz anneler 2 bin 20 lira ödeme alıyor.

ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ

Sanayi sektöründeki işbaşı eğitim programına katılım sağlayan annelere, cep harçlığından hariç 2-5 yaş arası çocukları için, program süresince aylık 400 lira bakım desteği sağlanıyor. Örneğin, imalat sanayiindeki işbaşı eğitim programına katılan bir anne, 2019 senesinde 6 ay boyunca aylık 2 bin 20 TL harçlık ve 400 TL bakım desteğiyle beraber toplam 2 bin 420 lira kazanacak.

6 AY SÜRÜYOR

İşsizlerin mesleki yeterliliklerini ilerletmeleri ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı hedefleyen işbaşı eğitim programları, çalışanların işgücü piyasasında kendilerini tanıtmaları bakımından da önemli bir fırsat veriyor. İşbaşı eğitim programı, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde 6 ay, diğer sektörlerde ise 3 ay sürüyor.

NASIL BAŞVURULACAK?

Bu fırsattan faydalanmak isteyen annelerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılım sağlamaları gerekiyor.

Başvuru için çocuklarının kimlikleriyle, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve talep edilen belgelerle beraber kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne ya da hizmet merkezlerine başvuru yapılıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..
Modal