İskoç Yumurtası Nasıl Yapılır? İskoç Yumurtası Tarifi

Bu hafta sonu kahvaltıda farklı bir lezzet tatmaya ne dersiniz? Son derece iştah kabartıcı olan İskoç yumurtası tarifiyle kahvaltı sofranızı taçlandırabilirsiniz. Peki, İskoç yumurtası nasıl yapılır? İskoç yumurtası için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

17.10.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 17.10.2020-11:31) İskoç Yumurtası Nasıl Yapılır? İskoç Yumurtası Tarifi

Dışı kıtır içi yumuşak olan İskoç yumurtası, hafta sonu kahvaltılarınızın vazgeçilmezlerinden olacak. Sizin için İskoç yumurtası tarifini derledik. İşte İskoç yumurtası için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 5 adet orta boy yumurta,
  • 500 gram yağsız kıyma,
  • 4 dal taze soğan,
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dijon hardalı,
  • 1 yemek kaşığı ketçap,
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı mısır ya da buğday unu,
  • 2 tepeleme çay kaşığı kimyon,
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kekik.

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı buğday unu,
  • 1 yemek kaşığı mısır unu,
  • 1 yemek kaşığı irmik,
  • 2 adet çırpılmış yumurta,
  • 1 su bardağı kalın çekilmiş galeta unu,
  • 1 litre ayçiçek yağı.

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı mayonez,
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1/2 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu,
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber (arzuya göre),
  • 1 çay kaşığı sumak (arzuya göre)

NASIL YAPILIR?

Sosu için sarımsakları rendeleyin ve geri kalan tüm malzemeleri bir kaseye alıp iyice karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumurtaları bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suyun içerisine atarak 3-4 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk suyun içerisine koyarak pişmeyi durdurun. Soğuyan yumurtaları soyup üzerindeki nemi kağıt havluyla kurulayın.

Kıyma, ince doğranmış taze soğan, rendelenmiş sarımsak ve geri kalan tüm malzemeleri çukur bir kabın içerisine alarak iyice karıştırın ve yoğurun. Malzemelerin iyice özleştiğinden emin olduktan sonra karışımı beş eşit parçaya bölün.

Kıymadan bir miktar alıp elinizde iyice düzleştirin. Üstüne haşlanmış yumurtayı koyup alttan yanlara doğru yavaş yavaş kıvırarak kıymayla yumurtayı kaplayın.

Daha sonra yumurtayı fazla ezdirmeden elinizle şekil verin. Kıymanın yumurtanın çevresine eşit kalınlıkta dağıldığına emin olun. Geri kalan yumurtalar için de aynı işlemi yapın.

Hazırladığınız yumurtalı köfteleri; önce beyaz un karışımına, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak da kalın çekilmiş galeta ununa bulayın.

İyice kızdırdığınız derin yağda, köfte yumrularının üstü kıtır hale gelinceye kadar 2-3 dakika kızartın. Kızarttığınız yumurtalı köfteleri kağıt havlu üstüne alıp fazla yağının emilmesini sağlayın.

Ortadan ikiye kesip önceden hazırladığınız sos eşliğinde soğumadan servis edin.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal