İskenderun depremi denizi de salladı: Sahil yolu tamamen su altında

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşanan 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında ortaya çıkan deniz taşmaları vatandaşları oldukça endişelendirdi. Öte yandan İskenderun Kaymakamlığı’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

06.03.2023-10:29 - (Son Güncelleme: 06.03.2023-17:43) İskenderun depremi denizi de salladı: Sahil yolu tamamen su altında

Hatay İskenderun ilçesinde saat 23.49’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin sonrasında deniz taşmalarının meydana gelmesi görenleri hayrete düşürdü.  Deprem nedeniyle sahil bandında oluşan 50 santimetrelik çökmenin deniz sularının taşmasını kolaylaştırdığı ifade edilirken, İskenderun Kaymakamlığı'ndan konu hakkında bir açıklama geldi. 

Sahil yolu tamamen su altında 

İHA’da yer alan habere göre; Depremler nedeniyle sahil bandında meydana gelen yaklaşık 50 santimetrelik çökmenin de deniz sularının taşmasını kolaylaştırdığı öğrenildi.

Hatay İskenderun

Nasıl olduğunu ben de anlamadım

Deniz taşmasına şaşırdığını ifade eden İsmail Açıkgöz, "Ben şimdi bu bölgeye geldim. Bu durum 2-3 saat önceden beri olmuş. Deprem de daha yeni oldu. Nasıl olduğunu ben de anlamadım. İskenderun'da depremin ardından ikinci kez deniz taşıyor. Depremden önce sadece yağmurlarda böyle olurdu. O da yağmur suyuydu, denizden su gelmezdi. Biz de şaşırdık" dedi.

Deniz taşması lodos kaynaklı

İskenderun Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise deniz taşmasının depremle ilişkili olmadığının düşünüldüğü, lodos kaynaklı gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada, "Depremden kaynaklı güvenlik güçlerimize şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum yok. İlçe genelinde taramalarımız devam ediyor" denildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal