Yemekleri ısıtmak ve sonra yemek hem kolay hem de sıklıkla yaptığımız bir davranış. ancak bu yiyecekler için sakıncalı.
Pirinç oda sıcaklığında kaılrsa, sporlar artar ve kusmaya ya da ishale neden olan zehirler üretebilir. pirinci yeniden ısıtmak bu zehirleri yok etmez.
Tavuk etini yeniden ısıtmak, kırmızı ete nazaran pek tavsiye edilmez çünkü protein bakımından kırmızı ete nazaran daha yoğundur ve yeniden ısıtıldığında farklı biçimde parçalanan proteinler mideyi rahatsız edebilir.
Yeniden ısıtılmış patateslerin problemi , ısıtma yöntemi değil, pişen patateslerin nasıl muhafaza edildiğidir. buzdolabına yerleştirilmeden önce oda sıcaklığında bırakıldıklarında, koşullar clostridium botulinum (botülizm) gelişimi için ideal olur – özellikle de folyo ile sarılıp oksijenden kaçındırıldıklarında . patatesi yeniden ısıtmak bunları her zaman yok etmez. bu nedenle önemli olan, patatesi güvenli bir biçimde muhafaza etmektir.
Kan dolaşımının oksijen taşıma yetisini etkileyebilen ve küçük çocuklarda ‘mavi bebek sendromu’ ismindeki bir rahatsızlığı tetikleyebilir. dolayısıyla ıspanağı yeniden ısıtmaktan mümkün olduğunca uzak durmak gerekiyor.
Mantarlar, doğru biçimde muhafaza edilmediklerinde ise hızlı bir biçimde çürüyebilir ve yeniden ısıtıldıklarında mideye rahatsızlık verebilirler.