İşgalci İsrail güçlerinden yine sabah baskını! Dünya Mescid-i Aksa'yı görmemeye devam ediyor

İsrail polisi işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya sabah namazından sonra geçtiğimiz günlerde olduğu gibi tekrardan baskın yaptı. Fanatik Yahudi Yerleşimciler İsrail polisinin korumasında Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriş yaptı.

18.04.2022-10:42 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-11:04)

Aksa'nın avlusuna gelen onlarca İsrail polisi, Kıble Mescidi'nin önünde bekleyen Filistinli Müslümanları oldukları yerden zorla uzaklaştırdı.

Mescid-i Aksa'da bulunan bir grup Filistinli, çareyi Kıble Mescidi'ne sığınmakta buldu. Bu sefer de İsrail polisi, Kıble Mescidi'nin etrafını kuşattı. O anda içerde olan Filistinliler, polisin içeriye girmesini engellemek amacıyla Kıble Mescidi'nin kırık camından dışarıya taşlar fırlattı.

Aksa'nın kapılarını kapattılar

Kıble Mescidi'nin etrafındaki yoğunluğu dağıtan polisler, Harem-i Şerif'teki Filistinlileri alandan uzaklaştırmalarının ardından Aksa'nın kapılarını Filistinlilerin geçişine kapattı.

İşgalci İsrail güçlerinden yine sabah baskını! Dünya Mescid-i Aksa'yı görmemeye devam ediyor

Bundan sonra fanatik Yahudi yerleşimciler, İsrail polisinin korumasında gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriş yaptı. Zorba İsrail polisi, bu esnada Aksa içindeki kalabalık halini devam ettirdi ve fanatik Yahudi gruplara adeta yardımcı oldu.

Ayrıca İsrail güçleri sabah namazı vaktinden önce de işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın da içerisinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin girişlerini bariyerler aracılığıyla geçişe. Filistinli gençlerin Eski Şehir bölgesi ve Mescid-i Aksa'ya girmesine asla müsaade edilmedi.

İsrail polisinin, Eski Şehir kapıları ve içerideki ara sokaklarda olduğu kalabalık hali özellikle Filistinlilerin dikkatini çekti.

Hamursuz bayramı nedeniyle fanatik yahudilerin baskınları arttı

İsrailli polisler ve diğer insanlar, Mescid-i Aksa'ya cuma günü de sabah namazından sonra baskın yapmış, içerideki Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermiyle saldırmıştı. Mescid-i Aksa'ya pazar sabahı tekrardan baskın gerçekleştiren İsrail polisi, Filistinlileri zor kullanarak dışarı çıkarmış ve Aksa’nın kapılarını Filistinlilere kapatarak geçişlere izin vermemişti.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılarda bazı Filistinli Müslümanlara zarar vermiş, ardından fanatik Yahudi yerleşimci gruplar, polisin eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın yapmıştı.

İşgalci İsrail güçlerinden yine sabah baskını! Dünya Mescid-i Aksa'yı görmemeye devam ediyor

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 545 Yahudi yerleşimcinin Aksa’ya girdiğini belirtti.

Radikal Yahudilerin, Hamursuz Bayramı sebebiyle 15 Nisan’dan 22 Nisan’a kadar Mescid-i Aksa’ya yönelik baskılarını artırması bekleniyor.

Aksa’da söz konusu baskın ve saldırılara tekbirlerle karşılık vererek tepki gösteren Filistinli Müslümanlar ise İsrail polisinin şiddetine maruz bırakılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal