İş İnsanı Ethem Sancak canlı yayında yaptığı açıklamada Beşiktaş'ı satın almak istediğini açıkladı!

İş İnsanı Ethem Sancak'ın, Candaş Tolga Işık'ın programında canlı yayında yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı. Ethem Sancak mali zorluklar nedeniyle Beşiktaş'ın TMSF ihalelerine düşmesi durumunda takımı satın almak istediğini aktardı ve '4 büyük takımın her biri yılda 1 milyar lira faiz ödüyor. Beşiktaş yılda 1 milyar lira faiz ödüyor, nereden çıkaracaklar bunu?' şeklindeki açıklamaları gündem oldu.

15.06.2022-14:44 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-15:01)

Adana Demirspor'un başkanı olan Murat Sancak'ın da kuzeni olan Ethem Sancak, TV100 programında Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İş insanının özellikle Beşiktaş ile ilgili sözleri çok konuşuluyor.

Sözleri gündeme oturdu

Beşiktaş'ı satın alma planlarından bahseden Ethem Sancak, '13 yaşından beri Beşiktaş'ın hiçbir maçını kaçırmam. Fanatik bir Beşiktaş taraftarıyım. En övündüğüm hasletlerin birisi olur. Neden? Çünkü Beşiktaş. Bu ulusu inşa edenlerin takımıdır. Milli mücadelenin takımıdır. Beşiktaş'ı teşkilatı mahsusa kurdu. Ordu kadar devletin çekirdeği bir takımdır. Ve bir milli takımdır Beşiktaş.'

'Ancak şu anda tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. Endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF'ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş'ı Asya'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim.' ifadelerine yer verdi.

Ethem Sancak'ın açıklamaları gündem oldu.

Takımın borç durumuna değindi

Ethem Sancak devam eden açıklamalarında ise, 'Hepsi düşecek, görünen o. 4 büyük takımın her biri yılda 1 milyar lira faiz ödüyor. Beşiktaş yılda 1 milyar lira faiz ödüyor, nereden çıkaracaklar bunu? Altyapıya önem verir de futbolcu yetiştirip satabilirlerse, Avrupa piyasasına ihracat yapabilirlerse belki, ama o da çok zor. Misal Rıdvan'ı çıkardık. Önlem alamadıkları için çok ucuza gitti. 5 sene kontrat yapamadılar. Rıdvan ilerde 30-40 milyonluk adam olacak ifadelerine yanıt verdi.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal