İrlanda Ücretsiz Gezilecek Yerler

Dublin’de ki Liffey Nehri kenarında bulunan Phoneix Parkı, oldukça gizemli görünen Menlo Kalesi, Powerscourt Şelalesi, St Stephen’s Green Parkı İrlanda'da gezilebilecek önemli yerler arasında yer alıyor.

17.07.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:27) İrlanda Ücretsiz Gezilecek Yerler

Phoneix Parkı, İrlanda’da “temiz su” olarak da geçmektedir. Dublin’de ki Liffey Nehri kenarında bulunan Phoneix Parkı, Avrupa'nın en büyük parkları arasında yer almaktadır. Phoneix Parkı alam olarak 707 hektardır. Phoneix parkı etrafında geyikler ile birlikte birçok hayvana daha rastlayabilirsiniz. Bir tür olarak Nadas geyiklerinin görmeniz mümkün olan bu park aynı zamanda şehrin fazlasıyla dikkat çeken ve ziyaretçi toplayan noktalarından bir tanesi arasındadır. İrlanda ücretsiz gezilecek yerler listesinde bulunmakla birlikte, dilediğiniz gibi her gün ziyaret edebilme imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda Phoneix Parkı, yerli halkın da fazlasıyla tercih ettiği alanlardan bir tanesidir. Ziyaretçisi de oldukça fazladır.

İrlanda Ücretsiz Gezilecek Yerler |Menlo Kalesi

Oldukça gizemli görünen Menlo Kalesi, Corrib Nehri kıyısında bulunmaktadır. Kale aynı zamanda birçok filmde de yer almıştır. Tarihi bir zamanda kalede ünlü bir aile yaşamıştır ve bu aile Blake ailesidir. Blake ailesinin kızları sebebi ortaya çıkmayan bir yangınla birlikte hayatlarını kaybetmişlerdir ve bedenlerine de ulaşılamamıştır. Hikayesi ile birlikte ziyaret ettiğiniz zaman oldukça trajedik gelen kale 16 yüzyıllardan kalma bir tarihi eserdir. Çevresindeki bitki örtüsü nedeniyle etrafı yosunlarla ve çeşitli bitkilerle kaplanmış olan kale, nehir yanında bulunması ile birlikte de ziyaretçilerin tercihi olmuştur.

İrlanda Ücretsiz Gezilecek Yerler |Powerscourt Şelalesi

121 metre yükseklikte olan şelale, İrlanda'nın en yüksek şelalesidir. Aynı ismi paylaştığı powerscourt arazisi içerisinde de yer almaktadır. Powerscourt Şelale etrafında birçok bitki türüne de rastlayabilirsiniz aynı zamanda çeşitli hayvanlara da rastlanılması mümkündür. Powerscourt Şelale, kış aylarında donması sebebiyle İrlanda'nın yaz ve kış olarak ziyaret etmesine olanak sağlamıştır. Yazın ayrı, kışın ayrı bir güzelliğe sahip olan Powerscourt Şelalesi ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmalıdır. Arkadaşlarınız ve aileniz ile birlikte seyahatiniz esnasında Powerscourt Şelale çevresinde bulunan ağaçların altında dinlenip aynı zamanda manzaraya karşı vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda Powerschord evi de Powerscourt Şelalesi yakınında bulunmaktadır. Ziyaret ettiğinizde aynı ismi taşıyan evi de görmeniz mümkün olacaktır.

İrlanda Ücretsiz Gezilecek Yerler |St Stephen’s Green Parkı

İrlanda'nın başkenti dublin'de bulunan St Stephen’s Green Parkı, William Shappard tarafından tasarımı gerçekleşmiştir. Yukarıdan bakıldığı zaman ihtişamlı görüntüsüyle hayran bırakmaktadır. 1880 yılında yapılan bu park ve aynı zamanda bitki örtüsü ile de muhteşem bir şekilde dikkat çekmektedir. Sonbahar ayında ağaçların yaprak dökülmesi ile ziyaretçilerinin bu muhteşem manzara karşısında ilgi odağı olmaktadır. Yürüyüş yolları ve birçok heykele de parkta rastlamak mümkündür. Aynı zamanda St Stephen’s Green Park temizliği ve ağaçların bakımı açısından da ön planda tutulmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin İrlanda ziyaretinde başkentte bulunan St Stephen’s Green Parkı fazlasıyla ziyareti bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal