İran’ın saldırısı dünyayı alarma geçirdi: Birçok ülke hava sahasını kapattı

İran tarafından İsrail’e düzenlenen İHA saldırısının ardından dünya genelinde hava sahaları teker teker kapanmaya başlandı. İşte detaylar…

14.04.2024-10:37 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-10:37)

İsrail devlet televizyonunun, İran’ın Tel Aviv’e yönelik İHA saldırısı düzenlediği açıklamasının ardından birçok ülke hava sahasını kapattı. Hava sahasını kapatan ülkeler arasında Irak, Mısır, Ürdün, Lübnan gibi ülkelerin bulunduğu kaydedildi.

İran’ın saldırısı dünyayı alarma geçirdi

AA’da yer alan habere göre; Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, Irak'ın resmi haber ajansı INA'ya yaptığı açıklamada, ülkenin hava sahasının tüm uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Bakan, tüm uçuşların durdurulduğunu ve Sivil Havacılık Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Irak hava sahasının geçici ve önleyici bir önlem olarak kapatıldığını belirtti. Açıklamada, hava sahasının tüm gelen ve giden uçuşlara sabah saat 05.30'a kadar kapatıldığı ve duruma göre bu sürenin uzatılabileceği ifade edildi.

İran’ın saldırısı dünyayı alarma geçirdi: Birçok ülke hava sahasını kapattı

Ürdün ise "bölgedeki tehlikelerin artması" nedeniyle hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak kapatılacağını duyurdu. Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, ülkenin hava sahasının yerel saatle 23.00'ten itibaren gelen, giden ve transit tüm uçuşlara "birkaç saat" kapatılacağı belirtildi. Ülkenin hava sahasını kapatma kararının, uluslararası standartlara uygun olarak risklerin değerlendirilmesinin ardından bölgedeki tehlikelerin artmasıyla alındığı vurgulandı.

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye ise X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, güvenlik gelişmeleri dikkate alınarak ülkenin hava sahası hakkında değerlendirme yapıldığını belirtti.  Hamiye, Lübnan yerel saatiyle 01.00'den sabah 07.00'ye kadar ülkenin hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak ve tedbir amaçlı kapatıldığını duyurdu.

Mısır ise Kahire el-İhbariyye kanalının üst düzey bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı habere göre, hava savunmasını yüksek alarm durumuna geçirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal