İran’da kömür madeninde metan gazı patlaması yaşandı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İran’ın doğusunda bulunan Güney Horasan kentindeki kömür madeninde metan gazı patlaması yaşandı. Patlamada en az 28 madencinin hayatını kaybettiği bildirildi.

22.09.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 22.09.2024-09:31) İran’da kömür madeninde metan gazı patlaması yaşandı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İran'ın Güney Horasan eyaletine bağlı Tebes ilçesinde bulunan bir kömür madeninde dün gece yaşanan metan gazı patlaması, facia ile sonuçlandı.

Korkutan Patlama: 69 İşçi Çalışıyordu

Güney Horasan eyaletinin valisi Cevad Kanaat, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, patlamanın madendeki iki blokta meydana geldiğini belirtti. Patlama sırasında madende toplam 69 işçinin çalıştığını ifade eden Kanaat, en az 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin yaralandığını ve 24 kişinin ise hâlâ kayıp olduğunu bildirdi.

İran’da kömür madeninde metan gazı patlaması yaşandı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

AA’nın yer verdiği habere göre; Madenin patlamadan etkilenen bölümlerinde mahsur kalan işçilerin kurtarılması için uzman ekipler tarafından yoğun kurtarma çalışmaları sürüyor. Yetkililer, kayıp işçilere ulaşmak için çabalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Başsağlığı Mesajı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kazada yaşamını yitiren işçilerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Pezeşkiyan, "Bakanlarla konuştum ve süreci yakından takip etmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bu trajik patlama, İran’daki kömür madenlerinin güvenlik standartlarını bir kez daha gündeme getirdi. Kurtarma ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen, madenin derinliklerindeki kayıp işçilere ulaşmakta zorluk çekiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal